Știri de top săptămâna aceasta

Sam Bankman-Fried cere instanței să acorde prioritate rambursării taxelor sale juridice

Sam Bankman-Fried (SBF) încearcă să folosească polițele de asigurare corporative ale FTX pentru a-și acoperi cheltuielile juridice, potrivit unui dosar al instanței din 15 martie. Potrivit dosarului, polițele acordă „prioritate de plată” persoanelor asigurate precum Bankman-Frito. Mișcarea l-ar pune pe fostul director executiv în fruntea listei de plăți a FTX. Un alt titlu arată că cercul interior al lui Bankman-Fried a primit 3,2 miliarde de dolari în plăți și împrumuturi de la entități legate de FTX. Sumele exclud peste 240 de milioane de dolari folosite pentru achiziționarea de proprietăți de lux din Bahamas, donații politice și caritabile, precum și „transferuri substanțiale” către subsidiare non-FTX. Într-un alt titlu, debitorii FTX au raportat creanțe de 11,6 miliarde de dolari și active de 4,8 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că există o gaură de 6,8 miliarde de dolari în bilanțul acțiunilor.

Signature Bank a fost închisă de autoritățile de reglementare din New York pentru că nu a furnizat date

Crypto-friendly Signature Bank a fost oficial închisă și preluată de Departamentul de Servicii Financiare din New York pe 12 martie pentru că „nu a furnizat date consistente și de încredere”. Banca a fost investigată de două agenții guvernamentale din Statele Unite pentru a stabili dacă a luat măsuri adecvate pentru a monitoriza și detecta posibila spălare de bani de către clienții săi. Fostul membru al Camerei Reprezentanților SUA, Barney Frank, a sugerat că autoritățile de reglementare din New York să închidă Signature, ca parte a unei aparente demonstrații de forță împotriva pieței cripto.

citeste si

Caracteristici

Ghid pentru Crypto OG din viața reală pe care le-ai întâlni la o petrecere (Partea 2)

Caracteristici

Lucrul cu Hydra: furnizarea de servicii organizațiilor descentralizate

USDC se apropie de 1 USD după anunțul Fed

Moneda stabilă USD Coin (USDC) de la Circle a revenit la nivelul de 1 USD în urma evoluțiilor pozitive legate de rezervele Circle în valoare de 3,3 miliarde USD deținute la Silicon Valley Bank și noii săi parteneri bancari: Cross River Bank și BNY Mellon vor procesa acum răscumpărări USDC. Moneda stabilă a scăzut de la dolarul american pe 10 martie, după prăbușirea bruscă a SVB, care a declanșat depegging-ul multor alte monede stabile. Deblocarea monedelor stabile a declanșat o creștere a rambursărilor împrumuturilor în weekend, economisind împrumutaților peste 100 de milioane de dolari în împrumuturi.

Rezerva Federală a SUA anunță finanțare de 25 de miliarde de dolari pentru sprijinirea băncilor

Autoritățile federale de reglementare din SUA au anunțat „acțiuni decisive” care ar „proteja pe deplin deponenții” atât la Silicon Valley Bank, cât și la Banca Signature, acum închisă, inclusiv 25 de miliarde de dolari în fonduri alocate pentru a sprijini depozitele băncilor și altor firme de investiții. Rezerva Federală investighează eșecul Silicon Valley Bank, inclusiv o investigație internă asupra modului în care a supravegheat și reglementat instituția financiară. Pe fondul prăbușirii bruște, HSBC a achiziționat filiala din Marea Britanie a SVB pentru 1 lire sterline (1,21 dolari), cu împrumuturi de 5,5 miliarde de lire sterline (6,7 miliarde de dolari) și depozite de 6,7 miliarde de lire sterline (8,1 miliarde de dolari).

Capitalizarea pieței Bitcoin schimbă meta gigantul tehnologic și mărește decalajul la Visa

În ciuda unei săptămâni agitate pentru criptomonede după căderea Silicon Valley Bank și Signature Bank, capitalizarea de piață a Bitcoin a reușit să o schimbe pe cea a gigantului tehnologic Meta. Pe 14 martie, capitalizarea de piață a Bitcoin a atins 471,86 miliarde de dolari, depășind Meta de 469 de miliarde de dolari, potrivit datelor de la Companies Market Cap. Cea mai importantă criptomonedă a urcat pe locul 11 ​​printre activele majore după capitalizarea bursieră, în urma producătorului de vehicule electrice Tesla. Capitalizarea de piață a Bitcoin a adăugat peste 190 de miliarde de dolari până în 2023, depășind principalele acțiuni bancare de pe Wall Street, în special pe măsură ce temerile de criză bancară globală cresc.

Câștigători și învinși

La sfârșitul săptămânii, Bitcoin (BTC) am stat jos 27.571 USDEter (ETH) în 1.823 USD și XRP în 0,38 USD. Capitalizarea totală de piață este 1,18 USD trilion, in conformitate către CoinMarketCap.

Printre cele mai mari 100 de criptomonede, primii trei câștigători de altcoin ai săptămânii sunt Conflux (CFX) la 186,02%, Rețeaua de măști (MASCĂ) la 120,56% și baterii (STX) la 102,97%.

Primii trei pierderi de altcoin ai săptămânii sunt UNUS SED LEO (LEU) la -2,22%, Tether (USDT) la -0,35% și Binance USD (BUSD) la -0,16%.

Pentru a afla mai multe despre prețurile criptomonedelor, asigurați-vă că citiți analiza de piață a Cointelegraph.

citeste si

Caracteristici

Crypto PR: binele, răul și prost

Caracteristici

Deblocarea piețelor culturale cu Blockchain: mărcile Web3 și Renașterea descentralizată

cele mai memorabile citate

„Recentele închideri ale instituțiilor financiare pot fi oportunitatea ca criptomonedele să obțină adoptarea în masă”.

Johnny LiuCEO KuCoin

„Credem că elementele viitorului finanțelor vor fi activate de blockchain și vedem deja schimbări rapide pe piața tokenizării.”

a desenat BradfordDirector executiv executiv, piețe la National Australia Bank

„Adopția excelentă de către companiile principale și de către consumatorii lor este chiar după colț, datorită evoluțiilor recente în tehnologia confidențialității și scalabilitate.”

marca smargonCEO al Fuse Network

„Aruncă discuția blockchain/NFT/play-to-earn (P2E)/metaverse/Web3. […] ei [players] Vreau doar să am o experiență de joc distractivă, nu o lecție de știință.”

Pedro Bergstromfost producător al Age of Empires și CEO al BitBlock Ventures

„Vom avea o criză de credit în SUA și în întreaga lume. […] Vrei să fii lung de aur și argint […] și vrei să fii Bitcoin lung.”

Michael Novogratzfondator și CEO al Galaxy Digital

„Cred că autoritățile de reglementare folosesc cripto-ul ca țap ispășitor pentru propriile greșeli în supravegherea activității bancare tradiționale”.

cathie woodCEO ARK Invest

predictia saptamanii

Prețul Bitcoin atinge 27.000 USD la un nou maxim din 9 luni, deoarece Fed injectează 300.000 USD

Bitcoin a atins noi maxime de nouă luni pe 17 martie, deoarece cele mai recente evenimente ale crizei bancare din SUA au stimulat piețele cripto. Date de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView a arătat că BTC/USD a ajuns la 27.025 USD pe Bitstamp înainte de consolidare. Un catalizator pentru o nouă creștere a venit peste noapte sub forma datelor bilanțului Rezervei Federale, care au arătat că aproape 300 de miliarde de dolari au fost pompați în economie ca parte a răspunsului la criza bancară.

Contribuitorul Cointelegraph Michaël van de Poppe, fondatorul și CEO al firmei de tranzacționare Eight, a remarcat niveluri specifice în sus și în jos.

„Chopperino aterizează pe Bitcoin, ceea ce înseamnă că probabil că vom avea niște structuri în lateral”, a scris el pe Twitter. „Trebuie să ai 26.000 de dolari. Dacă este valabil, urmează 28-30.000 USD. Dacă pierde 26.000 de dolari, voi paria în jur de 25.000 de dolari pentru câteva lungi. Relativ ușor de înțeles.”

FUD al săptămânii

Euler Finance a piratat pentru peste 195 de milioane de dolari într-un atac de împrumut rapid

Protocolul de creditare Eurler Finance s-a confruntat cu un atac fulger de creditare pe 13 martie. Exploatorul a efectuat mai multe tranzacții, a furat monede stabile DAI și USDC în valoare de aproape 196 de milioane de dolari, precum și a mizat Ether și a împachetat Bitcoin. Atacul a fost catalogat drept cel mai mare hack din 2023 de până acum. O parte din fondurile furate au început să fie transferate către mixerul de criptomonede Tornado Cash la scurt timp după ce a fost eliberată o recompensă de 1 milion de dolari pentru a identifica hackerul. Din 18 martie, doar o mică parte din fonduri fusese recuperată: aproximativ 3.000 de Ether (5,4 milioane de dolari).

Europol a confiscat 46 de milioane de dolari de la un mixer criptografic după ce s-ar fi spălat 2,88 de miliarde de dolari

Agenția de aplicare a legii Europol a confiscat active de la mixerul de criptomonede ChipMixer în valoare de 46 de milioane de dolari pentru presupusa sa implicare în activități de spălare a banilor. Site-ul web al ChipMixer a fost închis și patru servere care găzduiesc aplicația au fost confiscate. Europol susține că ChipMixer a spălat peste 152.000 BTC (2,88 miliarde USD) de la crearea sa în 2017.

FBI și autoritățile din New York investighează colapsul monedei stabile TerraUSD

Se pare că Departamentul de Justiție al SUA investighează prăbușirea monedei stabile TerraClassicUSD (USTC), care a contribuit la distrugerea a 40 de miliarde de dolari în ecosistemul Terra în luna mai trecută. Fostul personal al Laboratoarelor Terraform a fost chestionat în ultimele săptămâni de agențiile americane, inclusiv de FBI. Ancheta acoperă un teren similar cu un proces intentat împotriva Terraform Labs și a fondatorului său Do Kwon de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA în februarie, inclusiv investitori înșelați.

Cele mai bune caracteristici Cointelegraph

4 din 10 vânzări NFT sunt false – Învățați să descoperiți semnele spălării banilor

NFT wash trading umflă volumul pe unele platforme de 10-20 de ori volumul legitim. De ce este încurajat și ce se poate face în acest sens?

Toate sporurile pentru Robot Judge: AI și Blockchain ar putea transforma sala de judecată

Dezvoltatorii de bot legal au suficiente cunoștințe și experiență în materie de lege? Sunt datele folosite pentru a vă „antrenați” algoritmii în timp util? Se vor scurge dovezi critice?

Iarna cripto poate afecta sănătatea mintală a hodlers

Piața ursă necruțătoare, o serie de acuzații penale importante și căderea instituțiilor de încredere și-au afectat cei care sunt activi în industria cripto.

personalul editorial

Scriitorii și reporterii de la Cointelegraph Magazine au contribuit la acest articol.

Source link