Într-o vizită recentă în Sri Lanka, miliardarul american Tim Draper a prezentat ideea adoptării Bitcoin (BTC) ca mijloc legal pentru a lupta împotriva corupției care a contribuit la hiperinflația în țara insulară. Cu toate acestea, un oficial cheie din Sri Lanka, guvernatorul băncii centrale Nandalal Weerasinghe, a considerat că acest lucru ar înrăutăți situația economică a țării.

Luând timp de la o filmare de televiziune în Sri Lanka, Draper sa întâlnit cu președintele Ranil Wickremesinghe și Weerasinghe pentru a recomanda Bitcoin ca opțiune viabilă pentru a scăpa de probleme financiare.

Tim Draper din Sri Lanka vorbind despre dezvoltarea economică. Sursa: YouTube

In timpul întâlnireDraper a arătat o preocupare cheie privind Sri Lanka:

„Ați văzut Sri Lanka la știri? Este cunoscută drept capitala corupției. O țară cunoscută pentru corupție va putea păstra evidențe perfecte odată cu adoptarea Bitcoin.”

Când i-a recomandat șefului băncii centrale din Sri Lanka folosirea „monedei descentralizate”, a primit un scurt răspuns „nu acceptăm”. Weerasinghe a mai spus:

„Adopția Bitcoin 100% nu va fi niciodată o realitate în Sri Lanka.”

În schimb, Weerasinghe credea că a avea propria monedă fiat a Sri Lanka este esențială pentru independența politicii monetare și ar asigura includerea și plata eficientă a plăților electronice de asistență socială.

„Nu vrem să agravăm criza prin introducerea Bitcoin”, a concluzionat Weerasinghe.

Legate de: Australia introduce clasificarea pentru activele cripto

MicroStrategy, o companie de analiză software co-fondată de Michael Saylor, a împărtășit planurile de a continua să ofere servicii de tranzacționare BTC, în ciuda faptului că a suferit o pierdere nerealizată de 1,3 miliarde de dolari în 2022.

În timpul unui apel pentru câștiguri din 2 februarie, CFO MicroStrategy, Andrew Kang, a spus:

„Putem lua în considerare căutarea de tranzacții suplimentare care ar putea profita de volatilitatea prețurilor Bitcoin sau de alte dislocări ale pieței care sunt în concordanță cu strategia noastră pe termen lung Bitcoin.”

Potrivit lui Kang, MicroStrategy deținea 132.500 BTC (în valoare de 1,84 miliarde USD) la 31 decembrie 2022. Din lot, 14.890 BTC erau deținute direct de companie, iar restul de filiala sa MacroStrategy.