Un proiect de lege bipartizan împotriva spălării banilor (AML) care acoperă „entitățile descentralizate”, cum ar fi protocoalele de finanțare descentralizată (DeFi) și DAO, va fi reintrodus în curând în Congres, potrivit senatorului SUA Elizabeth Warren.

Warren, un critic criptografic vocal, a argumentat la Comitetul bancar al Senatului din 14 februarie. public intitulat „Crypto Crash: Why Financial System Safeguards are Need for Digital Assets”, pe care comunitatea cripto dorește ca entitățile descentralizate care rulează pe cod să fie scutite de cerințele AML:

„Cu alte cuvinte, vor o lacună uriașă pentru DeFi scrisă în lege, astfel încât să poată spăla bani ori de câte ori un baron al drogurilor sau un terorist îi plătește pentru a face acest lucru”.

Din această cauză, Warren a spus că va retrimite Legea împotriva spălării banilor a activelor digitale din 2022, pe care a depus-o pentru prima dată pe 15 decembrie 2022. A fost citită de două ori înainte de a fi trimisă Comitetului bancar al Senatului și nu a primit mai multă acțiune. din.

Dacă ar fi fost legiferată așa cum a fost, proiectul de lege de șapte pagini ar fi interzis instituțiilor financiare să folosească mixere de active digitale precum Tornado Cash, care sunt concepute pentru a ascunde datele blockchain.

Senatorul Warren vorbind la audierea comisiei „Crypto Crash” din 14 februarie. Fântână: Comitetul bancar al Senatului SUA.

De asemenea, ar fi avut ca rezultat obligarea portofelelor, minerilor și validatorilor care nu sunt găzduite să scrie și să implementeze politicile AML.

Senatorul a remarcat că legile actuale AML „nu acoperă mare parte din industria criptomonedei” și a susținut că schimbul de criptomonede ShapeShift a profitat de lipsa de reglementare atunci când s-a restructurat ca platformă DeFi în iulie 2021, adăugând:

„Au spus că facem această schimbare, citați, „pentru a ieși din afacerile reglementate”. Traducere: Spală-ți banii aici.”

Warren a susținut că „marii criminali financiari iubesc criptomoneda” și a susținut că criptomoneda este „metoda de alegere pentru traficanții internaționali de droguri”, hackerii nord-coreeni și atacatorii de ransomware, adăugând:

„Piața cripto a adunat 20 de miliarde de dolari anul trecut în tranzacții ilicite și asta este doar partea despre care știm.”

Aceste cifre sunt susținute de un raport din 12 ianuarie al firmei de analiză blockchain Chainalysis, care a constatat că valoarea totală a criptomonedei primite de la adrese ilicite a atins 20,1 miliarde de dolari până în 2022.

Legate de: Legislatorii și experții americani dezbat rolul SEC în reglementarea criptografică

Potrivit unui oficial al Națiunilor Unite, care a vorbit la o reuniune a Comitetului pentru combaterea terorismului din octombrie 2022, numerarul rămâne opțiunea preferată pentru finanțarea teroriștilor, deși aceștia încep să apeleze mai des la criptomonede.

Hackerii nord-coreeni care operează cu Lazarus Group s-au confruntat, de asemenea, cu vânturi în contra, încercând să folosească criptomonede cu schimburile Binance și Huobi, înghețând din nou conturi și, în acest proces, criptomonede în valoare de milioane, legate de echipa notorie.