Șeful Fintech-ului Băncii Angliei, Tom Hutton, a vorbit recent despre planurile Marii Britanii de a institui o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) la summitul Financial Times Cryptocurrency and Digital Assets de la Londra.

conform a raportDiscursul lui Hutton s-a concentrat pe confidențialitate și anonimat, concepte despre care el spune că sunt în contradicție între ele în ceea ce privește abordarea Băncii Angliei față de moneda digitală.

Descriind planurile Marii Britanii pentru o liră digitală ca fiind viabile numai dacă „are cele mai înalte standarde de confidențialitate”, Mutton a explicat că un astfel de produs nu a fost niciodată intenționat să fie anonim:

„Confidențialitatea și anonimatul sunt folosite ca sinonime într-un mod în care nu ar trebui să fie.”

Aparent, făcând referire la potențialul de utilizare a criptomonedei în comiterea de acte criminale, lucru pe care experții estimează că reprezintă doar 0,10-0,15% din totalul utilizării criptomonedei, Mutton a mai menționat că anonimatul a fost „o problemă de politică publică și ceva ce nu ar trebui permis. ” continua.”

În comentarii suplimentare, Mutton a explicat că lira digitală nu va fi interoperabilă cu criptomonede. Raționamentul său: nu „îndeplinesc niciuna dintre funcțiile banilor”.

Legate de: Banca centrală a Canadei întreabă cetățenii ce vor de la un dolar digital

Comentariile lui Mutton vin la mai puțin de o lună după ce viceguvernatorul Băncii Angliei, Sir John Cunliffe, a vorbit la Global Innovative Finance Summit de la Londra.

În timpul evenimentului din 17 aprilie, Cunliffe s-a adresat CBDC-urilor și monedelor stabile, spunând participanților că acestea din urmă „ar oferi un potențial pentru o mai mare eficiență și funcționalitate în plăți”, dar că „este extrem de puțin probabil ca vreuna dintre ofertele actuale să îndeplinească standardele de robustețe și coerență care în prezent aplicăm atât banilor băncilor comerciale, cât și sistemelor de plată existente.”

Referindu-se la o CBDC națională, Cunliffe a spus că este probabil necesară o liră digitală dacă tendințele actuale în plăți și bani […] continua.”

Banca Angliei nu a anunțat încă când sau dacă s-ar putea lansa lira digitală. În februarie, banca a emis ghid sugerând, după cum a reiterat recent Cunliffe, că un astfel de produs ar putea fi necesar în viitor, dar că este „prea devreme pentru a decide” în prezent.