Bursa de criptomonede legată de Rusia, Bitzlato, a reușit să restabilească parțial accesul la fondurile utilizatorilor, în ciuda faptului că a fost confiscat oficial de autoritățile europene.

Bitzlato a permis utilizatorilor săi să retragă până la 50% din activele care au rămas blocate pe platformă din cauza măsurilor de control ale Statelor Unite și ale Europol, firma Anunțat pe canalul său Telegram pe 20 martie.

Potrivit declarației, utilizatorii Bitzlato își pot restaura acum jumătate din activele utilizând botul Telegram @bz_phoenix_bot, care permite utilizatorilor să mute activele din contul web Bitzlato într-un portofel sau schimb extern.

Toate retragerile Bitzlato sunt procesate în Bitcoin (BTC), deoarece platforma a convertit toate deținerile de altcoin ale utilizatorilor în BTC la momentul în care serviciul a fost oprit pe 18 ianuarie. Potrivit companiei, Bitzlato a trebuit să convertească soldurile utilizatorilor în Bitcoin din cauza unor probleme tehnice. dificultăți asociate cu deservirea mai multor altcoins după confiscarea Bitzlato.

Într-un chat public Bitzlato, mai mulți presupuși utilizatori Bitzlato zicală că au putut să-și mute Bitcoin-ul în schimburi precum ByBit și Binance. Potrivit rapoartelor, și unii presupuși clienți ai Bitzlato folosit portofele software precum Trust Wallet și ViaBtc, precum și portofele hardware precum Ledger pentru a vă retrage Bitcoin.

Opțiunea de retragere de 50% a Bitzlato urmează foaia de parcurs anunțată anterior pentru a restabili accesul utilizatorilor la platformă și a relua operațiunile. Conform planului, Bitzlato își va continua munca de restaurare a platformei și obiective pentru a oferi un serviciu de tranzacționare de criptomonede peer-to-peer (P2P) la începutul lunii aprilie 2023.

Mai mulți utilizatori au preferat să nu-și retragă 50% din activele de la Bitzlato de data aceasta, optând să aștepte până când bursa va restabili tranzacționarea P2P. Odată ce platforma P2P este restaurată, utilizatorii vor putea accesa toate funcțiile care erau disponibile anterior, a declarat un purtător de cuvânt al Bitzlato pentru Cointelegraph.

Utilizatorii Bitzlato nu ar trebui să se aștepte să recupereze restul de 50% din activele lor odată cu lansarea schimbului P2P, a spus reprezentantul.

„Nu va exista o a doua jumătate odată ce se va deschide P2P, deoarece acestea sunt două probleme și procese care nu au legătură”, a spus purtătorul de cuvânt al Bitzlato.

Legate de: Răspunsul lui Binance față de senatorii americani nu are informații financiare: raport

Potrivit reprezentantului, problema cu fondurile clienților nu a fost încă rezolvată, dar Bitzlato plănuiește să returneze banii prin restabilirea accesului la fondurile confiscate de Europol sau la fondurile proprii ale companiei. spuse purtătorul de cuvânt.

„Avocații au pus sub semnul întrebării decizia guvernului francez, iar dacă rezultatul este favorabil, fondurile vor fi returnate. […] Dacă nu funcționează, utilizatorii trebuie să aștepte până când compania câștigă suficient pentru a compensa pierderile.”

După cum sa raportat anterior, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat o acțiune internațională majoră de aplicare a criptomonedei împotriva lui Bitzlato la mijlocul lunii ianuarie. Europol a raportat ulterior că autoritățile europene au confiscat criptomonede în valoare de peste 19 milioane de dolari de la Bitzlato, ca parte a măsurilor de aplicare.