Legislatorii ruși lucrează la amendamente pentru lansarea unui schimb național de criptomonede. Acest efort este susținut atât de Ministerul Finanțelor, cât și de Banca Centrală a Rusiei, care au o lungă istorie de dezacorduri cu privire la reglementarea criptografică din țară.

ca mass-media locală raportat Pe 23 noiembrie, membrii Camerei inferioare a parlamentului rus, Duma, au discutat cu părțile interesate de pe piață modificările aduse legislației existente privind criptomonedele din țară „Cu privire la activele financiare digitale”. Modificările, care ar stabili un cadru legal pentru o bursă națională, vor fi înaintate mai întâi băncii centrale.

Sergey Altuhov, membru al Comitetului Dumei pentru Politică Economică, a subliniat sensibilitatea fiscală a unor astfel de măsuri:

„Nu are sens să negăm existența criptomonedelor, problema este că acestea circulă într-un flux mare în afara reglementărilor de stat. Acestea sunt miliarde de ruble fiscale din veniturile fiscale pierdute pentru bugetul federal.”

În iunie, șeful Comitetului Dumei pentru piața financiară, Anatoli Aksakov, El a sugerat că ar putea fi lansată o bursă națională de criptomonede în Rusia ca parte a Bursei de Valori din Moscova, „o organizație respectabilă cu tradiții lungi”. În septembrie, Bursa de Valori din Moscova a elaborat un proiect de lege în numele băncii centrale pentru a permite tranzacționarea cu active financiare digitale.

Legate de: Raportul băncii centrale a Rusiei examinează locul criptomonedelor în sistemul financiar

La începutul acestei luni, Dumei a fost depusă un proiect de lege care să legalizeze mineritul criptomonedelor și vânzarea criptomonedelor extrase. Proiectul de lege ar forma o platformă rusească pentru vânzarea criptomonedelor, dar minerii locali vor putea folosi și platforme străine. În acest din urmă caz, controalele și reglementările valutare rusești nu s-ar aplica tranzacțiilor, dar ar trebui raportate la serviciul fiscal rus.