Rezerva Federală a SUA este pregătită să creeze o „echipă specializată de experți” care să țină pasul cu evoluțiile din industria criptomonedei, potrivit unui oficial Fed, pe fondul îngrijorărilor băncii centrale cu privire la valute stabile „nereglementate”.

Vorbire Vorbind la Institutul Peterson pentru Economie Internațională de la Washington, pe 9 martie, vicepreședintele Supravegherii Michael Barr a recunoscut că criptomonedele ar putea avea un „efect de transformare” asupra sistemului financiar, dar a adăugat că „beneficiile inovației se pot concretiza doar dacă protecția adecvată. sunt stabilite măsuri”. loc.”

Potrivit lui Barr, noua echipă cripto va ajuta Rezerva Federală „să învețe din noile evoluții și să se asigure că rămânem la curent cu inovațiile din acest sector”. adăugat:

„Inovația vine întotdeauna rapid, dar este nevoie de timp pentru ca consumatorii să realizeze că pot câștiga și pierde bani cu noi produse financiare.”

Între timp, Barr a remarcat că reglementarea trebuie să fie un „proces deliberativ” pentru a se asigura că se ajunge la un echilibru între suprareglementarea care „va înăbuși inovația” și subreglementarea care „va permite daune substanțiale gospodăriilor și sistemului financiar”.

Legate de: Fed semnalează o creștere bruscă a ratelor din martie din cauza inflației: iată cum se pot pregăti comercianții de Bitcoin

O subsecțiune a criptomonedelor pe care Barr a evidențiat-o ca un punct de îngrijorare a fost stablecoins.

El a spus că activele care susțin multe monede stabile în circulație sunt ilichide, ceea ce înseamnă că poate fi dificil să le lichidezi în numerar atunci când este necesar, argumentând:

„Această nepotrivire a valorii și a lichidității este rețeta unei bănci clasice.”

El crede că, dacă nu este reglementată de Rezerva Federală, orice adoptare pe scară largă a monedelor stabile ar putea pune în pericol gospodăriile, întreprinderile și economia în general.

Caitlin Long, directorul executiv al Custodia Bank, care a fost refuzată în mod constant de la a se alătura Sistemului de Rezerve Federale, a remarcat ironia comentariilor lui Barr, având în vedere că ea crede că Silvergate Bank s-a prăbușit din cauza problemelor de lichiditate care decurg din fuga unei bănci.

Long a subliniat, de asemenea, problemele continue cu care se confruntă Silicon Valley Bank, ale cărei acțiuni au scăzut după ce o actualizare financiară din 8 martie a dezvăluit că a vândut 21 de miliarde de dolari din participațiile sale cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari, stârnind temeri că a fost forțat să le vândă pentru a elibera capital.