Flexibilitatea din spatele executării operațiunilor miniere Bitcoin (BTC) poate fi vitală pentru rezolvarea problemelor din lumea reală care stau în calea industriei energetice, sugerează cercetarea Arcane.

Una dintre cele mai mari preocupări ridicate de autorități atunci când vine vorba de adoptarea pe scară largă a Bitcoin este cerințele sale de putere. În timp ce inovațiile în fabricarea setului de cipuri au contribuit la reducerea costurilor operaționale legate de minerit Bitcoin, a raport de la Arcane dezvăluie potențialul pieței de a transforma industria energetică.

Datorită costului scăzut de reacție, mineritul Bitcoin completează creșterea rețelelor eoliene și solare, care produc adesea energie instabilă și incontrolabilă. Cercetările Arcane notează că Texas Electric Reliability Council a permis, până în prezent, doar minerilor de bitcoin să participe la cele mai avansate programe de răspuns la cerere.

Pe lângă faptul că este flexibilă la cerințele rețelei, mineritul Bitcoin poate ajuta și la rezolvarea problemelor legate de arderea gazelor, procesul de ardere a gazelor naturale asociat cu forajul de petrol.

Arcane observă că, valorificând agnosticismul, modularitatea și portabilitatea platformelor Bitcoin, minerii pot înființa operațiuni chiar lângă puțurile de petrol, motivând că „pentru fiecare investiție de 1.000 USD, un sistem de exploatare Bitcoin reduce emisiile de carbon.” 6,32 tone de CO2 echivalent. pe an, comparativ cu 1,3 pentru eolian și 0,98 pentru solar.

Miningul Bitcoin poate ajuta și mai mult industria energetică prin reutilizarea produsului secundar, căldura, pentru a încălzi casele, industriile și alte aplicații în timpul iernii viitoare. Este important de menționat că încălzirea reprezintă aproximativ 40% din emisiile de CO2 la nivel mondial.

Reutilizarea căldurii din minerit Bitcoin oferă mai multe avantaje, inclusiv subvenții de funcționare și costuri mai mici de încălzire.

Legate de: Parlamentarii americani apelează direct la 4 companii miniere, solicitând informații despre consumul de energie

Importanța cercetărilor de mai sus vine într-un moment în care zona euro a atins o inflație record de 9,1% pe fondul crizei gazelor și energiei electrice.

După cum a raportat Cointelegraph, prețurile la energie au reprezentat cea mai mare creștere a prețurilor, crescând cu 38,3% de la an la an în ultima lună.