Piețele de criptomonede au pâlpâit puțin în verde pe 22 septembrie, deoarece prețul Bitcoin (BTC) a crescut cu 4,7% pentru a tranzacționa peste 19.300 USD, iar Ether (ETH) a crescut cu 6,5% pentru a recăpăta nivelul de 1300 USD.

RSR și Astar Network (ASTAR) au crescut, de asemenea, cu 23%, respectiv 17%, dar cea mai notabilă mișcare a zilei a fost XRP.

În prezent, prețul XRP reflectă un câștig de aproape 25%, iar activul a crescut cu 41% în ultima lună. Potrivit avocatului apărării James K. Filan, pe 18 septembrie, Ripple Labs a depus o cerere de judecată sumară, un proces juridic care implică instanța să ia o decizie finală pe baza faptelor furnizate, mai degrabă decât să dispună un proces și o decizie privind dacă XRP este o valoare care este așteptată la mijlocul lunii decembrie.

Excitarea față de știri ar putea îmbunătăți sentimentul investitorilor cu privire la perspectivele pe termen lung ale XRP.

Înrudit: Criptomonedele și acțiunile se înmoaie înainte de creșterea ratelor Fed, dar XRP, ALGO și LDO par „interesant”

Dintr-o perspectivă de analiză tehnică, prețul XRP caută să asigure o a doua închidere zilnică peste o linie de tendință descendentă pe termen lung, iar volumele de tranzacționare și interesul deschis pentru contractele futures au crescut brusc în ultimele câteva săptămâni.

Grafic XRP/USDT pe o zi. Sursa: TradingView

Potrivit analistului de piață Cointelegraph, Marcel Pechman:

„Dobânda deschisă XRP este acum de 575 milioane USD față de 310 milioane USD cu doar o săptămână în urmă.”

Comercianții care nu sunt încă poziționați ar putea lua în considerare să aștepte pentru a vedea dacă media mobilă pe 200 de zile la 0,49 USD se transformă în suport în următoarele câteva închideri zilnice. Comercianții intraday și swing obțin, de obicei, profituri la niveluri de rezistență pe termen mai lung și anticipează, de asemenea, respingeri ale prețurilor și retestări ale suportului mai scăzut după ce un activ iese dintr-o perioadă extinsă de consolidare, prag de preț sau o mișcare care modifică structura pieței.

Furnizorul de date de analiză criptografică TheKingfisher a făcut un punct similar, sugerând că cumpărătorii „probabil ar avea șansa de a scurta XRP”.