Ce au în comun democrații progresiști, șoimii republicani de securitate națională și comercianții de pe Wall Street? Se pare că toată lumea se înrolează în „armata anti-cripto” a senatorului american Elizabeth Warren. senatorul progresist raportat alianța cu Marc Cohodes, un vânzător în lipsă de pe Wall Street care a profitat de recentul carnagiu de la băncile cripto, este cel mai recent exemplu.

Nativii criptografici sunt probabil să vadă perechea neobișnuită ca o dovadă suplimentară că interesele înrădăcinate conspiră pentru a ucide Web3 în Statele Unite. Nu greșesc în totalitate, dar facțiunile polarizate din Statele Unite se unesc împotriva criptomonedei dintr-un motiv. Industria nu a reușit în mod constant să abordeze preocupările valabile cu privire la criminalitatea financiară și securitatea națională. Acest lucru trebuie să se schimbe, altfel armata anti-cripto a lui Warren va continua să atragă recruți.

Locul crimei tranzacționat public?

La sfârșitul anului 2022, Cohodes a difuzat o notă pe Capitol Hill, menționând riscurile de reglementare „existențiale” la Silvergate, o bancă prietenoasă cu criptomoneda. Vânzătorul în lipsă a numit banca „o scenă a crimei tranzacționate public” și a susținut, printre altele, că Silvergate avea responsabilități „enorme” în domeniul Know Your Customer (KYC) și împotriva spălării banilor (AML). Aceste reguli impun instituțiilor financiare din SUA să efectueze o diligență atentă față de clienții lor și sunt aplicate cu rigurozitate.

Legate de: Elizabeth Warren vrea poliția la ușa ta în 2024

Cohodes avea motive să fie îngrijorat. Problemele legate de conformitatea KYC/AML sunt rampante în cripto, iar Silvergate pare să fi fost un exemplu izbitor. In conformitate Potrivit revistei New York, Silvergate a fost „banca de destinație pentru mai mult de o duzină de companii cripto care au ajuns sub investigație, au închis, au amendat sau au dat faliment”, inclusiv FTX, schimbul de cripto defuncte. Cohodes a susținut că banca a venit să ajute FTX să redirecționeze depozitele utilizatorilor către fondul său partener, Alameda.

Silvergate s-a închis după întreruperea FTX din martie, dar prăbușirea sa poate fi un simptom al unor probleme grave în industrie. Criptobanca, a susținut Cahodes, a fost „o poveste globală de spălare a banilor… cu un înveliș criptografic”.revendicata fost „o poveste globală a spălării banilor […] cu un înveliș criptografic.”

armata anti-cripto

Se pare că nota Silvergate a lui Cohodes a găsit o audiență receptivă în Warren, care a devenit unul dintre cei mai caustici critici ai criptomonedei. spre deosebire de ea apeluri pentru un impozit pe avere de până la 6% sau o „industrie de canabis corectă și echitabilă”, criticile lui Warren la adresa criptografice rezonează cu mult dincolo de cercurile progresiste. Mesajul său este simplu: Crypto-ul, spune Warren, permite actorilor răi, de la traficanții de droguri la state necinstite, și reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Legate de: Elizabeth Warren face lobby la Senat pentru a-i interzice portofelul criptografic

Cruciada sa anti-criptomonedă capătă amploare. În ianuarie, trei autorități financiare din SUA au lansat o declarație comună privind cripto-bankingul. El a făcut ecou în mare parte lui Warren propuneri, punând efectiv bazele pentru o represiune de reglementare. Senatorul lucrează cu republicanii la o factură care ar impune cerințe stricte de KYC în întreaga industrie. Atrage chiar și sprijin prudent din partea lobbyștilor băncilor.

Problema nu este cu preocupările generale ale lui Warren. Web3 ar trebui să fie responsabil pentru filtrarea actorilor răi. Este faptul că implementarea neîndemânatică a politicii riscă să dăuneze iremediabil industria în curs de dezvoltare. De exemplu, legislația KYC/AML propusă de Warren pare să vizeze fără discriminare aproape fiecare punct de contact din cripto, inclusiv validatorii. Ar putea submina grav descentralizarea rețelei, probabil cea mai esențială caracteristică a Web3.

Crypto ar trebui să adopte KYC/AML pentru a submina Warren

Este posibil ca Silvergate să se fi prăbușit, dar responsabilitățile KYC/AML încă pătrund pe Web3. Nu este un accident. Oricine este familiarizat cu originile cypherpunk ale criptomonedei știe că pentru mulți utilizatori, anonimatul este o caracteristică, nu o eroare. De fapt, confidențialitatea și auto-custodia sunt de la Web3. Motivul de a fi.

Este o greșeală să respingi criptomonede ca instrument de spălare a banilor. Atributele unice ale Blockchain au aplicații transformatoare în industrii, de la managementul activelor până la media. Din păcate, ei pregătesc, de asemenea, industria pentru o coliziune frontală cu autoritățile de reglementare din SUA.

Web3 nu rămâne fără opțiuni. Tehnologiile emergente creează noi modalități de a aborda preocupările legate de politici fără a compromite valorile de bază ale criptomonedelor. De exemplu, dovezile de identitate fără cunoștințe promit verificări KYC/AML în lanț care respectă confidențialitatea utilizatorilor. Între timp, platformele de informații blockchain, cum ar fi Chainalys, au fost un avantaj pentru agențiile de aplicare a criminalității financiare.

Industria ar trebui să înceteze să ardă capitalul politic pentru a rezista cu totul cerințelor KYC/AML. În schimb, trebuie să începem să atacăm aceste provocări noi înșine, sau armata lui Warren o va face.

Alex O’Donnell El este fondatorul și CEO-ul Umami Labs și a lucrat ca un colaborator timpuriu la Umami DAO. Înainte de Umami Labs, a lucrat timp de șapte ani ca jurnalist financiar la Reuters, acoperind fuziuni și achiziții și oferte publice inițiale.

Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie luat drept sfaturi juridice sau de investiții. Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorului și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.

Source link