Șeful autorității de reglementare a serviciilor financiare din Australia, Joe Longo, a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de oameni care au investit în active cripto „volatile și nereglementate” în timpul pandemiei.

Longo, președintele Comisiei australiane pentru valori mobiliare și investiții (ASIC) a făcut aceste comentarii într-un comunicat de presă de joi pentru investigația sa. Terminat în noiembrie 2021, care a analizat comportamentul investițiilor după declanșarea pandemiei de COVID-19, precizând:

„Suntem îngrijorați de numărul de persoane intervievate care au declarat că au investit în produse cripto-active nereglementate și volatile”

Sondajul a constatat că criptomonedele au fost al doilea cel mai frecvent produs de investiții, 44% dintre respondenți raportând că le dețin. Dintre acești investitori, 25% au indicat că criptoactivele au fost singura clasă de investiții la care au participat.

Longo a spus că cercetarea evidențiază „atractivitatea criptoactivelor pentru piață”, dar că investitorii ar putea să nu știe ce riscuri își asumă:

„Conform sondajului, doar 20% dintre proprietarii de criptomonede au considerat că abordarea lor investițională este „riscătoare”, ridicând îngrijorarea că investitorii nu au înțeles riscurile acestei clase de active”.

El a adăugat că, având în vedere că există „protecții limitate” pentru investitori, lipsa de înțelegere în rândul investitorilor de retail face „un argument puternic pentru reglementarea activelor cripto pentru a proteja mai bine investitorii”.

Senatorul partidului de opoziție Andrew Bragg a fost de acord cu Longo că este nevoie de mai multe reglementări și că parlamentarii acționează rapid pentru a proteja investitorii. El a spus lui Cointelegraph:

„Președintele are dreptate să identifice asta ca fiind o problemă […] În calitate de președinte al anchetei din Senat, am recomandat reforme ample pentru a reglementa criptomonedele. Guvernul ar trebui să lucreze și să o facă rapid.”

Cu toate acestea, avocatul australian pentru active digitale Joni Pirovich a declarat pentru Cointelegraph că a existat confuzie cu privire la faptul dacă ASIC este echipat corespunzător pentru a supraveghea emitenții de token-uri și token-urile acestora. Ea a spus:

„Nu este faptul că jetoanele sunt nereglementate, ci mai degrabă că există o zonă gri în ceea ce privește dacă emitenții de jetoane sunt reglementați și supravegheați în mod eficient de autorități de reglementare precum ASIC-urile”.

Pirovich, care este directorul Blockchain & Digital Assets – Services + Law, a remarcat că, în Australia, emiterea și tranzacționarea de jetoane creează o enigmă interesantă pentru factorii de decizie, deoarece odată ce jetoanele sunt emise și apoi tranzacționate pe piața deschisă, devine un chestiune de cripto. schimburi:

„Există loc pentru ca schimburile de simboluri să se maturizeze și să dezvolte standarde de bune practici pentru a-și informa mai bine clienții și reforma politicilor nu ar trebui să înăbușe acest lucru.”

Comentariile președintelui ASIC vin din moment ce tranzacționarea cu criptomonede nu este încă pe deplin reglementată în Australia, ceea ce a determinat unele grupuri din industrie să se ciocnească cu reprezentanții ASIC la începutul acestui an.

Legate de: Rezerva Bank of Australia va explora cazuri de utilizare pentru CBDC

Comisia australiană pentru valori mobiliare și investiții (ASIC) supraveghează activitatea financiară din Australia și și-a asumat supravegherea reglementară a investițiilor în criptomonede din țară.

Sondajul ASIC a colectat date de la 1.053 de adulți australieni în vârstă de 18 ani sau mai mult care au tranzacționat valori mobiliare, derivate sau criptomonede între martie 2020 și noiembrie 2021.