Opinia publică despre bănci pare să fie în scădere conform unui sondaj din aprilie, deoarece industria se luptă să limiteze prăbușirea mai multor instituții financiare importante în ultimele luni.

un cocos studiu efectuate în Statele Unite în aprilie cu cel puțin 1.000 de respondenți au dezvăluit că 48% dintre aceștia au declarat că sunt îngrijorați de banii lor în bancă, aproape 20% indicând că sunt „foarte îngrijorați”.

Îngrijorare cu privire la problema securității bancare: Gallup

Trebuie remarcat, însă, că sondajul a fost realizat după prăbușirea Silicon Valley Bank și Signature Bank, dar înainte ca First Republic Bank să eșueze la sfârșitul lunii aprilie.

galup încheiat că nivelul de îngrijorare a fost la egalitate cu cel măsurat în timpul ultimei crize financiare induse de bănci din 2008 „când instituțiile financiare considerate anterior că sunt „prea mari pentru a eșua” s-au prăbușit”.

„Cele mai recente lecturi sunt similare cu 2008. În septembrie a acelui an, la scurt timp după prăbușirea Lehman Brothers, care rămâne cel mai mare faliment din istoria SUA.”

186 de bănci din SUA sunt în pericol

Între timp, experți de la think tank-ul Hoover Institution postulat că, dacă jumătate dintre economiștii neasigurați și-ar retrage toți numerarul, 186 de bănci din SUA ar fi expuse „potențial risc de declin”.

Aceste bănci au active totale de 300 de miliarde de dolari, dar reprezintă mai puțin de 5% din Draga mea 4.135 de bănci comerciale asigurate de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) în Statele Unite.

În plus, conform rapoartePacWest cu sediul în California, Western Alliance din Arizona și First Horizon Banks din Memphis sunt în pragul de echilibru după o scădere a prețului acțiunilor săptămâna trecută.

Legate de: Criza bancară: ce înseamnă pentru criptomonede?

încă o condamnare raport a apărut de la Telegraph din Marea Britanie la începutul acestei luni, sugerând că jumătate din băncile din SUA ar putea fi insolvabile.

El a citat cercetările publicate în aprilie de expertul bancar de la Universitatea Stanford, profesorul Amit Seru, care a estimat că peste 2.315 bănci din SUA au în prezent active care valorează mai puțin decât pasivele lor.

„Valoarea de piață a activelor sistemului bancar din SUA este cu 2,2 trilioane de dolari mai mică decât cea sugerată de valoarea contabilă a activelor reprezentând portofoliile de credite deținute până la scadență”, a spus el. zicală.

Revista: Iarna cripto poate afecta sănătatea mintală a hodlers