Atomic Wallet a fost aparent exploatat, utilizatorii de pe Twitter raportând pierderi complete ale portofelelor cripto. Atomic este un portofel descentralizat fără custodie, ceea ce înseamnă că utilizatorii sunt responsabili pentru activele stocate în aplicație.

“Am primit rapoarte de portofele compromise. Facem tot posibilul să investigăm și să analizăm situația. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații, le vom distribui în consecință”, a spus echipa Atomic pe Twitter pe 3 iunie.

Mai mulți utilizatori au comentat postarea raportând pierderi, susținând că fondurile au fost eliminate din aplicația lor de portofel digital. Detectivul de lanț ZachBTX, cunoscut pentru că a urmărit fondurile furate și pentru că a ajutat proiectele piratate, este implicat în investigație. La momentul redactării acestui articol, nu este clar cum a fost efectuat atacul. Atomic susține că are peste 5 milioane de utilizatori.

Utilizatorii Twitter au raportat, de asemenea, că fondurile din aplicația Atomic Wallet au fost furate în trecut. “Acest lucru s-a întâmplat cu BTC-ul meu acum 6 luni cu Atomic. Au răspuns doar pentru a-și proteja parola, fraza de bază, bla bla… Le-am spus că NU este posibil! Tot ce fac este să folosesc U pentru a tranzacționa și apoi să scot criptomonede. răspuns la ele, atunci nu voi MAI folosi U! Acum am avut dreptate!” a scris un utilizator ca răspuns la postare.

Atacul se alătură unei liste tot mai mari de hack-uri cripto care au loc în fiecare săptămână. Aplicația Jimbos Protocol Decentralized Finance (DeFi) a fost exploatată pe 28 mai, rezultând o pierdere de 4.000 Ether în valoare de aproximativ 7,5 milioane de dolari. Tornado Cash, un mixer cripto descentralizat, a fost, de asemenea, spart recent. Pe 20 mai, un atacator a acordat cu succes 1,2 milioane de voturi unei propuneri rău intenționate, obținând controlul deplin asupra guvernării protocolului.

Hackerii au furat anul trecut aproximativ 3,8 miliarde de dolari, mai ales de la atacatori legați de Coreea de Nord și protocoalele DeFi. in conformitate la un raport de Chainalysis. O altă analiză TRM Labs arată că, deși numărul de incidente a rămas același în T1 2023, dimensiunea medie a hack-urilor a scăzut la 10,5 milioane USD de la aproape 30 milioane USD în T1 2022.

„Din păcate, această încetinire este probabil o ușurare temporară, mai degrabă decât o tendință pe termen lung”, a remarcat TRM Labs, avertizând că doar câteva atacuri la scară largă ar putea înclina din nou balanța.

Magazine: Ar trebui proiectele criptografice să se ocupe vreodată de hackeri? Probabil