Ecosistemul criptomonedelor a fost zguduit de o exploatare pe scară largă care vizează portofelele Solana, care se desfășoară din 3 august. Phantom și Slope, două servicii de portofel bazate pe Solana, au semnalat inițial atacul asupra platformelor lor de socializare, împreună cu o mulțime de influenți ai criptomonedelor, firme de securitate și analiză blockchain și victime ale hack-ului pe măsură ce continuau să se dezvolte.

O mână de comentatori au subliniat că atacatorii au obținut acces la cheile private ale utilizatorilor, deoarece tranzacțiile au fost semnate în mod legitim în lanț. CEO-ul și fondatorul Ava Labs, Emin Gun Sirer, a estimat că au fost afectate peste 7.000 de portofele, un număr citat de alte câteva persoane și companii online.

Pe măsură ce investigațiile încep să descopere cauza principală care a permis unui atacator să jefuiască mii de portofele, utilizatorii afectați sunt avertizați să nu accepte ajutor de la oameni online care pretind că au soluții la atac. Heidi Chakos, gazda canalului YouTube Crypto Tips, a subliniat că escrocii ar căuta să exploateze situația actuală:

Solana Status a furnizat actualizări de la începutul exploit-ului, menționând că 7.767 de portofele au fost afectate începând cu ora 5:00 UTC pe 3 august. Mai multe portofele au fost afectate în extensiile pentru mobil și browser.

Solana a subliniat că utilizatorii mută fonduri în depozitele frigorifice și creează noi fraze de bază, în timp ce proprietarilor celor aproape 8.000 de portofele goale li s-a spus că acestea ar trebui „tratate ca compromise și abandonate”.

Inginerii din mai multe ecosisteme investighează cauza principală a incidentului cu ajutorul companiilor de securitate. Utilizatorii afectați de exploit sunt rugați să facă acest lucru oferi portofelul lor compromis se adresează Fundației Solana pentru a ajuta la anchetă.

Cointelegraph a contactat Solana pentru o cifră actualizată cu privire la numărul de portofele afectate de exploit. De asemenea, nu este clar dacă portofelele afectate vor vedea fondurile recuperate sau rambursate după incident.