Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 8 februarie, rețeaua de tranzacționare a creditelor de carbon blockchain Carbonplace a asigurat 45 de milioane de dolari într-o rundă de investiții de la cele nouă bănci fondatoare, cu active combinate de 9 trilioane de dolari aflate în administrare. Băncile sunt BBVA, BNP Paribas, CIBC, Itaú Unibanco, National Australia Bank, NatWest, Standard Chartered, SMBC și UBS. Fintech-ul din Londra a anunțat, de asemenea, că va deveni o entitate independentă, condusă de noul director executiv Scott Eaton.

La fel de a spus Pentru Carbonplace, compania va folosi investiția pentru a-și consolida platforma și forța de muncă, permițându-i să-și extindă serviciile la o bază mai mare de clienți de instituții financiare și să caute parteneriate cu alți jucători de pe piața carbonului, cum ar fi registrele și bursele din întreaga lume. Carbonplace a fost descrisă drept „SWIFT [Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications] piețe de carbon”, care va permite participanților să partajeze date despre carbon în timp real, asigurând decontarea sigură și trasabilă a tranzacțiilor.

Comentând dezvoltarea, Robert Begbie, CEO al NatWest Markets, a citat datele McKinsey care arată că „cererea globală pentru credite de carbon voluntare este probabil să crească cu un factor de 15 în următorii câțiva ani”. El a spus că Carbonplace este într-o poziție unică pentru a satisface această cerere, oferind tehnologie scalabilă companiilor conștiente de mediu.

În timp ce serviciul este de așteptat să fie lansat la sfârșitul acestui an, Carbonplace a desfășurat deja operațiuni pilot cu companii precum Visa și Climate Impact X. Carbonplace folosește propria tehnologie de registru distribuit pentru a facilita compensarea tranzacțiilor și a lăudat portofelele digitale ca un instrument pentru a „permite proprietarii să demonstreze dreptul de proprietate asupra pieței, reducând riscurile de dublă numărare și simplificând raportarea.”

Proiecțiile pieței globale de compensare a carbonului | Sursa: BBVA, BloombergNEF