Dacă guvernul SUA implementează într-adevăr „Operațiunea Choke Point 2.0”, aceasta va afecta stabilitatea financiară și ar fi putut contribui la prăbușirea Băncii Silicon Valley (SVB), potrivit fostului șef de cabinet interimar al lui Donald Trump la Casa Albă, Mick Mulvaney.

„Nu vreau să cred că guvernul ar face de fapt asta”, a spus Mulvaney într-un interviu Bloomberg din 22 martie. interviu cu referire la zvonurile operațiunii. Cu toate acestea, el și-a amintit că a participat la audierile privind operațiunea inițială Choke Point, o inițiativă guvernamentală care avea scopul de a limita accesul anumitor industrii la serviciile bancare din SUA.

„Trebuie să vă întrebați dacă nu există anumite politici pe care administrația le pune în aplicare care să aibă, poate consecințele intenționate, poate neintenționate ale creșterii riscului și a instabilității, și tocmai am văzut asta la SVB?” adăugat.

„Au fost oameni în SVB pentru că erau foarte buni la asta, sau a existat vreun factor care spunea că suntem în SVB pentru că nimeni altcineva nu ne-ar accepta”.

Mulvaney a explicat că el crede că criptomonedele nu au jucat niciun rol în căderea SVB și a sugerat că de vină ar fi gestionarea deficitară a riscurilor. Cu toate acestea, el a lăsat să se înțeleagă că presiunea pusă asupra băncilor din SUA pentru a evita criptomonedele ar fi putut contribui la prăbușirea SVB.

„Operațiunea Choke Point 2.0” este un termen inventat de co-fondatorul Coin Metrics, Nic Carter, și se referă la eforturile aparent coordonate de a descuraja băncile să dețină depozite criptografice sau să tranzacționeze criptofaceri bancare pe baza „securității și solidității” băncii. sistem.

Deși nu este clar dacă „Operațiunea Choke Point 2.0” este o strategie oficială, Carter a susținut că există dovezi care să susțină existența acesteia.

Legate de: Yellen apără intervenția guvernamentală pentru a preveni un alt SVB

Într-o postare pe blog din 9 februarie, Carter a subliniat câteva presupuse dovezi, menționând o declarație comună din 3 ianuarie privind criptoactivele de la Rezerva Federală, FDIC și Oficiul Controlorului Monedei (OCC), care a avertizat că blockchainul descentralizat rețelele sunt cel mai probabil „incompatibile cu practicile bancare sigure și solide”.

Mai recent, criticii au indicat tratarea diferită de către FDIC a activelor cripto în timpul achiziției Signature Bank ca o dovadă suplimentară a existenței „Operation Choke Point 2.0”.

Revistă: Cele mai bune și cele mai proaste țări pentru taxele pe criptomonede, plus sfaturi privind impozitele pe criptomonede