Tehnologiile de calcul cuantic încep încet să treacă din mediul de laborator și să intre în industriile comerciale. Deși rămâne de văzut când va avea loc adoptarea generală, mai multe companii sunt implicate în prezent în experimente și încercări cu clienți plătitori pentru a dezvolta soluții de calcul cuantic.

Potrivit unei perechi de cercetători de la Universitatea din Cambridge și, respectiv, de la Institutul de Tehnologie Bandung, aceasta reprezintă o perioadă critică în care lumea are încă șansa să se pregătească pentru ceea ce ei văd drept „revoluția cuantică”.

Într-un comentariu publicat recent în revista Nature, cercetătorii Chander Velu și Fathiro Putra descrie „paradoxul productivității” și explicați modul în care adoptarea pe scară largă a calculului cuantic ar putea reduce creșterea economică pentru un deceniu sau mai mult.

Conform comentariului tau:

„Revoluția digitală a durat zeci de ani și a cerut companiilor să înlocuiască echipamente scumpe și să regândească complet modul în care funcționează. Revoluția calculului cuantic ar putea fi mult mai dureroasă.”

Paradoxul productivității este un termen de afaceri și financiar care explică de ce introducerea unei tehnologii noi și mai bune nu duce de obicei la o creștere imediată a productivității.

Am văzut acest lucru în aproape fiecare aspect al industriilor în curs de dezvoltare blockchain și criptomonede. Pe măsură ce cerințele pentru minerit cresc, de exemplu, la fel și costurile asociate cu intrarea în spațiu în orice capacitate competitivă.

Cu mai puțin de un deceniu în urmă, a fost furori să mine criptomonede cu computerul de rezervă de pe computerul desktop. Pe măsură ce ratele de adoptare au crescut, la fel au crescut și interesele corporative și costurile de intrare.

Captură de ecran a graficului care arată ratele hash de minerit în timp la blockchain.com

Și, deoarece fintech este unul dintre experții din industrie prezice va suferi o întrerupere imediată din sectorul calculului cuantic, probabil că vom vedea imediat o integrare directă cu tehnologiile miniere, blockchain și criptomonede.

Legate de: Cercetătorii demonstrează plățile digitale cuantice „necondiționat sigure”.

Pentru a explica paradoxul productivității, cercetătorii citează o perioadă din 1976 până în 1990 în care creșterea productivității muncii, o măsură a modului în care oamenii sunt productivi la locul de muncă în timp, a încetinit la minimum. Motivul acestei stagnări a implicat începutul erei computerelor.

În esență, costurile asociate cu trecerea globală de la hârtie la computere, combinate cu nevoia de a recalifica întreaga forță de muncă și de a crea ecosisteme de soluții și fluxuri de lucru end-to-end, au făcut ca tendința de creștere să se blocheze până când integrarea a fost în cele din urmă finalizată la mijloc. -1990.

Cercetătorii văd o situație similară care se desfășoară pe măsură ce computerele cuantice trec de la limita utilității la potențialul de a deveni o tehnologie critică pentru afaceri.

Potrivit cercetătorilor, cele două obstacole principale în calea unei tranziții fără probleme la epoca cuantică sunt o lipsă generală de înțelegere a tehnologiei în rândul liderilor și aversiunea față de risc.

În timp ce companiile cu un caz de utilizare clar, cum ar fi companiile de transport maritim sau farmaceutice, pot adopta rapid soluții cuantice, rata de rentabilitate poate să nu fie atractivă pentru companiile cu atitudine adversă la risc care caută un impact imediat.

Pentru a atenua aceste preocupări și pentru a accelera adoptarea calculului cuantic, cercetătorii sugerează o concentrare reînnoită a guvernelor și a cercetătorilor pentru a ilustra beneficiile potențiale ale calculului cuantic și dezvoltarea limbajului și terminologiei pentru a explica conceptele necesare comunității de afaceri și publicului larg. . .

Cercetătorii concluzionează afirmând că prima ordine de lucru atunci când vine vorba de pregătirea pentru viitorul calculului cuantic este să se asigure că „internetul cuantic” este pregătit pentru o rețea sigură.