Gigantul tehnologic Meta, compania-mamă a serviciului de mesagerie Facebook, Instagram și WhatsApp, se gândește de ceva timp să se extindă în metavers. Cu toate acestea, a avut un început dificil, cu pierderi de miliarde.

Cu toate acestea, un nou raport din Wall Street Journal spune că programatorii Meta care lucrează la suita de realitate virtuală a companiei vor câștiga o compensație totală de „600.000 USD pentru pachetele care se apropie de 1 milion USD”.

Raportul spune că informațiile despre salariile dezvoltatorilor de metaverse la Meta au venit de la „persoane anonime familiarizate cu problema”.

Potrivit rapoartelor de la începutul anului, divizia de creare a metaversului a companiei, Reality Labs, a pierdut 13,7 miliarde de dolari în cursul anului 2022. A marcat cele mai mari pierderi anuale înregistrate pentru această divizie.

Cu toate acestea, Mark Zuckerberg, co-fondatorul și CEO al companiei, a spus că compania nu intenționează să-și schimbe viziunea pe termen lung asupra metaversului. De altfel, la începutul lunii februarie 2023, Meta a primit aprobarea unui judecător din Statele Unite pentru a merge mai departe cu achiziția unei companii de realitate virtuală.

Legate de: Meta lucrează la o rețea socială descentralizată bazată pe text cu numele de cod P92

Înainte de această decizie, Meta a primit un proces al Comisiei Federale de Comerț împotriva lui Meta și Zuckerberg ca o încercare de a bloca „obiectivul lor final de a deține întregul „metavers”.

Recent, doi senatori americani au publicat o scrisoare către Zuckerberg în care îl îndeamnă pe CEO-ul Meta să nu permită accesul adolescenților la platforma metaverse Horizon Worlds. Ei au citat „riscuri grave” și l-au numit „… spațiu digital plin de potențiale daune”.

Pe 13 martie, șeful de tranzacționare și fintech al Meta a scris pe Twitter că compania oprește suportul pentru jetoanele nefungibile (NFT) pe Facebook și Instagram pentru moment. Potrivit executivului, mișcarea a fost „să se concentreze pe alte modalități de a sprijini creatorii, oamenii și afacerile”.

Revistă: Auditurile criptografice și recompensele de erori sunt rupte: iată cum să le remediați