CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, este încă plin de speranță în ceea ce privește planurile Metaverse ale companiei, indiferent de miliardele de dolari pe care le atrage din companie, afirmând că „cineva trebuie să construiască asta”.

Apărând de la distanță pentru un interviu la Summit-ul DealBook din 30 noiembrie de la New York, Zuckerberg a fost întrebat ce părere are despre dacă jocul Metaverse al giganților tehnologiei este încă viabil, având în vedere costul și întrebările sale despre platformă, și a răspuns:

„Cred că lucrurile arată foarte diferit pe un orizont de timp de 10 ani decât în ​​zona în care ne aflăm în următorii câțiva ani. […] Sunt încă complet optimist cu privire la toate lucrurile despre care am fost optimiști.”

El a adăugat că o parte a „depășirii lucrurilor” pe termen lung a fost „depășirea” îndoielilor cu privire la ambițiile sale.

Cele mai recente câștiguri ale Meta, publicate pe 26 octombrie, au dezvăluit cea mai mare pierdere trimestrială înregistrată vreodată în brațul său de construire de metaverse, Reality Labs, datând din al patrulea trimestru din 2020. 1 miliard de pierderi înregistrate pentru 2021.

La apelul privind veniturile la acea vreme, Zuckerberg nu a fost deranjat de cost, numindu-și metaversul „următoarea platformă de calcul”. A dublat această afirmație pe DealBook:

„Nu vom fi aici în anii 2030, comunicând și utilizând dispozitive de calcul care sunt exact aceleași cu cele pe care le avem astăzi, iar cineva trebuie să construiască asta, să investească în el și să creadă în el.”

Cu toate acestea, Zuckerberg a recunoscut că planurile au avut un cost, Meta trebuind să concedieze 11.000 de angajați pe 9 noiembrie, iar CEO-ul spunând că a „planificat investiții masive”, inclusiv în hardware, pentru a-și susține metaversul.

El a spus că compania „a crezut că economia și afacerile merg într-o anumită direcție” pe baza indicatorilor pozitivi legați de comerțul electronic în perioada de vârf a pandemiei de COVID-19 în 2021. „Evident că nu a rezultat din acest mod”. a adăugat Zuckerberg.

„Genul nostru de focalizare operațională în următorii ani va fi eficiența, disciplină și rigoare și va funcționa doar într-un mediu mult mai strict.”

În ciuda concentrării aparente a Meta pe construirea metaversului său, Zuckerberg a susținut că 80% din investițiile companiei sunt direcționate în principalele sale platforme de social media și vor continua în acest fel „de ceva timp”.

Investițiile în Reality Labs sunt „mai puțin de 20%” cel puțin „până când Metaverse devine ceva mai mare”, a spus el.

Legate de: Metaversul are loc fără permisiunea Meta.

Din cele 20% investite în Reality Labs, Zuckerberg a spus că 40% sunt destinate căștilor sale de realitate virtuală (VR), iar cealaltă „jumătate sau mai mult” construiește ceea ce el vede ca fiind „cel mai important factor de formă pe termen lung”. […] Ochelari de vedere normali care pot pune holograme în lume.

Zuck mușcă Apple

Zuckerberg a dat, de asemenea, câteva lovituri la compania sa de tehnologie peer-to-peer Apple cu privire la politicile sale restrictive din App Store, cum ar fi cele care au impus restricții asupra schimburilor criptografice și a piețelor de jetoane non-fungibile (NFT), spunând:

„Cred că Apple s-a autodenumit singura companie care încearcă să controleze unilateral ce aplicații sunt instalate pe un dispozitiv și nu cred că este un loc durabil sau bun pentru a fi.”

El a subliniat alte platforme de calcul, cum ar fi Windows și Android, care nu sunt la fel de restrictive și chiar permit alte piețe de aplicații și încărcare laterală – utilizarea de software sau aplicații terțe.

El a adăugat că angajamentul Meta a fost de a permite încărcarea laterală cu unitățile sale existente de VR și viitoarele unități de Realitate Augmentată (AR) și a sperat că viitoarele platforme Metaverse vor fi deschise și în acest fel.

„Cred că este problematic pentru o companie să poată controla ce fel de experiențe de aplicație primești pe dispozitiv.”