Piața de token nefungibil (NFT) bazată pe Solana, Magic Eden, a respins unele reacții din partea comunității după lansarea MetaShield, noul său instrument de aplicare, menit să descurajeze cumpărătorii NFT care eschivează redevențele creatorilor.

MetaShield, care se pare că a fost lansat în parteneriat cu piața NFT și agregatorul Coral Cube a văzut Reacții mixte din partea comunității NFT după lansarea sa pe 12 septembrie, care au fost împărțite dacă piețele NFT ar trebui să protejeze drepturile creatorilor sau să reducă taxele de redevențe pentru a face NFT-urile mai ieftine pentru colecționari.

Instrumentul de aplicare a drepturilor de autor NFT este conceput pentru a permite creatorilor NFT să semnalizeze și să estompeze NFT-urile care ar fi putut fi vândute și au reușit să ocolească redevențele creatorilor.

Într-un Twitter din opt părți Poștă miercuri, Magic Eden și-a apărat noul instrument, menționând că unii dintre „creatorii cei mai muncitori” de astăzi sunt „pedepsiți” de piețele de drepturi „personalizate”.

Noul instrument a apărut la doar câteva săptămâni după ce piața X2Y2 NFT a introdus o nouă caracteristică care oferă cumpărătorilor libertatea de a decide dacă și, dacă da, cât de mult să plătească o taxă de redevență atunci când cumpără un NFT.

Magic Eden a clarificat lucrurile în cel mai recent thread al său, menționând că a lansat MetaShield pentru a proteja creatorii, mai degrabă decât pentru a pedepsi cumpărătorii.

„Majoritatea oamenilor recunosc că piețele cu drepturi de autor zero pentru toți creatorii nu ar trebui să devină norma ecosistemului”, a argumentat Magic Eden:

„Ceea ce facem este să experimentăm, să colaborăm și să trimitem. MetaShield poate să nu fie perfect, dar le oferă creatorilor posibilitatea de a alege în această dezbatere.”

Piața NFT a confirmat, de asemenea, că nu vor prelua controlul asupra NFT-urilor și că instrumentul de aplicare a redevențelor nu va servi la pedepsirea cumpărătorilor.

Potrivit Magic Eden, MetaShield a fost creat pentru a le permite creatorilor să „urmărească NFT-urile Solana enumerate cu drepturi de autor personalizate” și „acționează atunci când consideră necesar” pentru a-și proteja marca.

Potrivit site-ului web Magic Eden, creatorii NFT au drepturi de „editor” pentru a proteja NFT, permițându-le să modifice drepturile de autor, să adauge un filigran sau să estompeze imaginea. Odată ce datoria este plătită, editorul poate reveni NFT la starea inițială.

reacția comunității

Lansarea MetaShield de la Magic Eden a fost primită inițial cu reacții mixte din partea comunității.

Un utilizator de Twitter a susținut că adăugarea MetaShield a centralizat și mai mult piața Magic Eden NFT, în timp ce un alt utilizator de Twitter spus nimeni nu va bate NFT-uri dacă creatorii folosesc MetaShield.

Un alt utilizator de Twitter a spus că este îngrijorat că cumpărătorii nevinovați vor fi pedepsiți, deoarece își vor proteja NFT-urile nou achiziționate, declarând:

„Cea mai mare îngrijorare pe care o am este că acest lucru îl pedepsește pe cumpărător, cineva care poate nu știe că a cumpărat incorect. După o anumită perioadă de timp, NFT va fi brusc „protejat”. Acest lucru va duce la o experiență în care vor trebui să plătească mult mai mult.

Cu toate acestea, Magic Eden a fost, de asemenea, lăudat de mulți pentru că i-a „protejat” pe creatorii NFT-urilor.

Nu toate piețele NFT au fost de partea lui Magic Eden. Sudoswap” a decis să nu adopte modelul taxei de redevență pentru a face platforma sa NFT mai prietenoasă pentru cumpărători, supunându-i doar taxelor standard ale platformei.

Legate de: Vorbind despre NFT: ce au fost și ce devin

În plus, Langston Thomas de la „nft now” spus că, chiar și atunci când contractele inteligente sunt stabilite pentru a plăti redevențe creatorilor, în cele din urmă revine pieței NFT să onoreze acordul de redevențe.

Acest lucru se datorează faptului că piața NFT primește mai întâi redevența prin tranzacție și nu este obligată să transfere această redevență.