Legislatorii Uniunii Europene au avansat cu un proiect al unui nou proiect de lege menit să țină sub control tehnologia inteligenței artificiale. Conform proiectului de lege, instrumentele cu risc ridicat nu vor fi interzise definitiv, deși vor fi supuse unor proceduri de transparență mai stricte. În special, instrumentele AI generative, inclusiv ChatGPT și Midjourney, vor fi obligate să dezvăluie orice utilizare a materialelor protejate prin drepturi de autor în cadrul instruirii AI.

Dezvoltatorii de inteligență artificială au fost supuși unei examinări intense în Europa recent, Italia fiind prima națiune occidentală care a interzis temporar ChatGPT. Săptămâna trecută, autoritățile de reglementare din Germania au continuat să ceară răspunsuri de la OpenAI cu privire la intențiile companiei și capacitatea de a respecta legile stricte privind confidențialitatea datelor consacrate în Regulamentul general al UE privind protecția datelor (GDPR). Marit Hansen, comisarul pentru statul Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, a declarat jurnaliştilor AFP că autorităţile de reglementare din Germania „dor să ştie dacă a fost efectuată o evaluare a impactului asupra protecţiei datelor şi dacă riscurile protecţiei datelor sunt sub control”.

Autoritatea europeană de supraveghere a datelor, Wojciech Wiewiórowski, prezice o situație dificilă pentru companiile de inteligență artificială din SUA care sunt în prezent investigate pentru presupuse încălcări ale GDPR. Potrivit lui Wiewiórowski, OpenAI se încadrează acum undeva între o piatră europeană și una din SUA, din punct de vedere legal. Pe măsură ce autoritățile de reglementare din UE caută să reprime, parlamentarii americani ar putea privi evoluțiile europene ca un posibil șablon local.

Între timp, Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, consideră că autoritățile de reglementare guvernamentale ar trebui să fie „foarte implicate” în dezvoltarea standardelor de securitate pentru a implementa modele avansate de IA precum ChatGPT. Cu toate acestea, el nu vede că o pauză de șase luni propusă în dezvoltare este calea corectă de urmat.

LUNA nu este o securitate, potrivit instanței coreene

Un tribunal districtual sud-coreean a respins acuzațiile de încălcare a securității împotriva fostului CEO și co-fondator al Terraform Labs Hyun-seong Shin. Instanța a constatat că Terra (LUNA), simbolul nativ al ecosistemului Terra, nu este o garanție conform Legii piețelor de capital a țării. Alte instanțe au folosit anterior un limbaj prudent, sugerând că „există loc de dispută în ceea ce privește legea” și „este îndoielnic dacă Legea pieței de capital poate fi aplicată”.

Do Kwon, co-fondatorul și CEO al Terraform Labs, a cerut respingerea acuzațiilor împotriva lui de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA. Kwon susține că afirmațiile SEC sunt nevalide, ceea ce respinge poziția agenției conform căreia token-urile, inclusiv Mirror Protocol (MIR), Luna Classic (LUNC) și TerraUSD Classic (USTC), sunt valori mobiliare. Mai mult, avocatul lui Kwon spune că agenția nu avea jurisdicția adecvată pentru a aduce acuzații împotriva Kwon și Terraform Labs, deoarece jetoanele și proiectele Terra erau „direcționate către lume” și nu vizate în mod specific investitorilor americani.

continua să citești

Interdicția Apple a plăților externe a fost declarată ilegală

O instanță din California a hotărât că Apple a încălcat legile de stat privind concurența, interzicând dezvoltatorilor de aplicații să folosească metode alternative de plată în aplicație, altele decât ale lor, care include un comision de 30%. Curtea de Apel a SUA a emis hotărârea din 24 aprilie pentru al 9-lea circuit în cazul Apple v. Epic Games, creatorul jocului video Fortnite. Instanța a menținut decizia unei instanțe inferioare din 2021 și a spus că dispoziția împotriva conducerii Apple a rănit Epic. Decizia poate deschide calea proiectelor de criptomonede și de token nefungibil (NFT) pentru a adăuga mai multe funcționalități la aplicațiile lor iOS.

continua să citești

Kraken cere instanței din San Francisco să intervină împotriva proceselor IRS

Bursa de criptomonede Kraken se luptă cu Serviciul Fiscal al SUA (IRS) și cu cererile sale de a transmite informații critice ale utilizatorilor de schimb către o instanță. Bursa a considerat cererea IRS de informații despre clienți o „vânătoare de comori nejustificată”. Respingerea lui Kraken împotriva IRS vine ca reacție la citația din februarie a agenției care cere informații suplimentare despre utilizatori pentru a identifica conturile Kraken cu tranzacții cu criptomonede de cel puțin 20.000 USD într-un singur an, între 2016 și 2020.

În cererea sa, compania a citat cazul Coinbase din 2017 și a spus că agenția fiscală a depășit cu mult regulile stabilite de judecătorul districtual american Jacqueline Scott Corley. În cazul Coinbase, agenția și-a renunțat la cererea inițială după refuzul continuu al Coinbase.

continua să citești