Gigantul chinez de telecomunicații Huawei nu crede că actuala infrastructură de telecomunicații este suficientă pentru a răspunde nevoilor Metaverse, adăugând că rețelele 5G și 6G ar putea face acest lucru.

Comentariile ajung Abhinav Purohit, expert șef în consultanță strategică și de afaceri din regiunea Huawei din Orientul Mijlociu, care a publicat o serie de bloguri în trei părți pe 20 decembrie, concentrându-se pe potențialul sectorului Metaverse și unde companiile de telecomunicații se vor integra în imagine.

Descriind ce este Metaversul sau cum va fi actualizat, Purohit a remarcat că „metaversul este un spațiu virtual colectiv comun” care „va permite participanților la distanță geografică să se bucure de experiențe realiste și conștiente din punct de vedere spațial care îmbină perfect conținutul virtual.” în spațiu. a unui utilizator”. lume fizică.”

El a adăugat, de asemenea, că noțiunea de Metaverse deschis este strâns legată de mișcarea Web3, deoarece economiile încorporate vor fi activate de „monedele digitale și jetoanele nefungibile (NFT-uri)”.

Pentru a realiza o astfel de viziune, vitezele de descărcare ale Metaversei, calitatea streamingului, dispozitivele mobile și hardware-ul, printre altele, vor avea probabil nevoie de îmbunătățiri rapide pentru a permite o sferă virtuală funcțională fără probleme, a spus el.

Purohit a spus că oferirea unei experiențe complet șlefuite și captivante necesită multe progrese tehnologice, comentând:

„Oferirea unei astfel de experiențe va necesita inovații în domenii precum randarea hibridă în timp real local și de la distanță, compresia video, calculul de margine și vizibilitatea pe mai multe straturi.”

El consideră, de asemenea, că vor fi necesare modificări ale standardelor celulare, optimizări ale rețelei și o latență îmbunătățită între dispozitive și rețelele mobile.

Purohit a spus că latența (sensibilitatea unei rețele), lățimea de bandă simetrică (viteza cu care sunt transferate datele) și calitatea experienței (performanța rețelei) sunt problemele cheie care împiedică în prezent rețelele metaverse.

În cele din urmă, el susține că adoptarea pe scară largă a „rețelelor 5G va îmbunătăți dramatic lățimea de bandă, reducând în același timp disputa și latența rețelei, în timp ce 6G va crește vitezele cu un alt ordin de mărime”.

Pentru a pune vitezele rețelei 5G în context în comparație cu un scenariu de bandă largă fără fir fix, se raportează că 5G poate atinge viteze de 1000 de megaocteți pe secundă (MBps). Aceste viteze o fac mult mai rapidă decât viteza medie națională a SUA, de 119,03 MBps, pe baza Internetului de mare viteză. date.

Legate de: O treime dintre cei singuri sunt gata de întâlnire în Metaverse: Sondaj

Privind în afara Metaversului, pare să existe un impuls semnificativ pentru ca 5G să fie pe deplin operațional în întreaga lume, cu date de la Global Mobile Providers Association (GSA), indicând 501 operatori din 153 de țări și teritorii care investesc în 5G începând cu august 2022.

Dintre acești 501 operatori, datele GSA arată, de asemenea, că 222 dintre aceștia au lansat deja servicii mobile 5G în 89 de țări și teritorii. Cu toate acestea, deoarece 5G nu este pe deplin implementat și adoptat ca standard de telefonie mobilă la nivel mondial, rămâne de văzut dacă un Metaverse la scară largă îl poate susține.