Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor din SUA (FDIC) le-a cerut potențialilor salvatori ai unor bănci americane eșuate să nu aprobe niciun serviciu cripto.

Autoritățile de reglementare FDIC au cerut băncilor interesate să achiziționeze creditori americani eșuați, cum ar fi Silicon Valley Bank (SVB) și Signature Bank, să trimită oferte până pe 17 martie, Reuters raportat.

Autoritatea va accepta doar oferte de la bănci cu o carte bancară existentă, acordând prioritate creditorilor tradiționali față de firmele de capital privat, se arată în raport, citând două surse familiare cu problema. FDIC își propune să vândă afaceri întregi atât ale SVB, cât și ale Signature, în timp ce ofertele pentru părți din bănci ar putea fi luate în considerare dacă vânzările întregii afaceri nu au loc.

De asemenea, FDIC a cerut oricărui cumpărător de Signature să accepte să renunțe la toate afacerile cu criptomonede la bancă.

Signature, cu sediul în New York, este o bancă cripto importantă din Statele Unite. Banca este cunoscută pentru numeroase parteneriate în industria criptomonedei, deservind companii precum Coinbase Exchange, emitentul de monede stabile Paxos Trust, custodele criptomonedei BitGo și cel care împrumută criptomonede în faliment, printre altele.

Vestea vine în contextul în care reprezentantul SUA Tom Emmer a trimis o scrisoare către FDIC, exprimându-și îngrijorarea că guvernul federal „armează” problemele din jurul industriei bancare pentru a urmări criptomonede.

„Aceste acțiuni de armare a instabilității recente în sectorul bancar, catalizate de cheltuielile guvernamentale catastrofale și de creșteri fără precedent ale ratei dobânzii, sunt profund nepotrivite și ar putea duce la o instabilitate financiară mai largă”, a spus Emmer în scrisoarea către președintele FDIC, Martin Gruenberg.

Departamentul de Servicii Financiare de Stat din New York a închis oficial și a preluat Signature pe 12 martie, desemnând FDIC drept destinatar. Pentru a proteja deponenții, FDIC a transferat toate depozitele Signature Bank și majoritatea activelor sale către Signature Bridge Bank, o bancă cu servicii complete care va fi operată de FDIC pe măsură ce comercializează instituția către potențiali ofertanți.

Legate de: Colapsul Silvergate și SBV este „Cu siguranță bun” pentru Bitcoin, spune Trezor Exec

Potrivit lui Barney Frank, un fost membru al Camerei Reprezentanților SUA, Signature Bank a fost închisă de autoritățile de reglementare din New York, în ciuda faptului că nu a depus declarația de insolvență. Frank a speculat că mișcarea a fost de a demonstra puterea industriei criptomonedei, trimițând un „mesaj anti-criptofoarte foarte puternic”. Cu toate acestea, FDIC în ianuarie zicală că nu a interzis sau descurajat organizațiile bancare să furnizeze servicii bancare clienților de „orice clasă sau tip specific, așa cum este permis de lege sau regulament”.

Rapoartele ulterioare au sugerat că CEO-ul Signature, Joseph DePaolo, și CFO, Stephen Wyremski, ar fi comis fraudă, susținând în mod fals că banca era „puternică financiar” cu doar trei zile înainte de închiderea acesteia. Banca a fost, de asemenea, investigată pentru presupusă spălare de bani.