Martin Gruenberg, președintele Federal Deposit Insurance Corporation din Statele Unite ale Americii, a declarat că FDIC intenționează să returneze aproximativ 4 miliarde de dolari în depozite conectate la activitatea bancară cu active digitale a Signature Bank la începutul lunii aprilie.

La o audiere din 29 martie a Comisiei pentru Servicii Financiare a Camerei SUA, care analizează răspunsurile autorităților federale de reglementare la recentele falimentări ale băncilor, Gruenberg zicală Depozitele care nu au fost incluse în oferta unei subsidiare din New York Community Bancorp pentru Signature vor fi returnate „la începutul săptămânii viitoare”, aproximativ 4 miliarde de dolari legate de activele digitale. Rapoartele sugerau că FDIC ar închide toate conturile legate de criptomonede care nu fac parte din decontarea NYCB până pe 5 aprilie, dacă deponenții nu își mută fondurile.

Președintele FDIC, Martin Gruenberg, a vorbit la o audiere din 29 martie a Comisiei pentru Servicii Financiare a Camerei SUA.

Potrivit Gruenberg, platforma de plăți Signature Signet, care, împreună cu depozitarii de active digitale, nu a fost inclusă în oferta NYCB, era „în proces de comercializare acum” pentru potențialii cumpărători. FDIC, împreună cu autoritățile de reglementare financiare din New York, au închis criptobanca pe 12 martie, invocând riscuri pentru economia SUA după eșecul Silicon Valley Bank și Silvergate Bank.

Nellie Liang, subsecretarul pentru finanțe interne al Departamentului de Trezorerie al SUA, a spus că nu crede că criptomonedele „au jucat un rol direct” în eșecul Signature sau Silicon Valley Bank:

„Știu că Signature a avut activități legate de activele digitale, dar nu cred că aceasta este cea principală. [cause].”

Audierea din 29 martie a marcat a doua oară când Liang, Gruenberg și vicepreședintele de supraveghere al Fed, Michael Barr, s-au adresat parlamentarilor după prăbușirea a trei bănci majore din Statele Unite. Comitetul bancar al Senatului a ținut o audiere pe 28 martie, în care Gruenberg a spus că Silvergate Bank nu a reușit să gestioneze în mod adecvat riscurile care au dus la eșecul acesteia.

Legate de: SUA explorează modalități de a asigura depozitele bancare de 18 trilioane de dolari ale națiunii: raport

Deși unii parlamentari și autorități de reglementare au indicat aparent legăturile băncilor cu firmele de active digitale, mulți au criticat asociația ca fiind lipsită de merit. Fostul membru al Casei și membru al consiliului de conducere al Signature, Barney Frank, ar fi spus că oficialii au vrut să trimită un „mesaj anti-criptofoarte foarte puternic”, susținând că banca nu a avut probleme de solvabilitate la momentul închiderii sale.

Revistă: Monede instabile: decuplări, alergări bancare și alte riscuri se profilează