Autoritatea de conduită financiară (FCA) din Marea Britanie solicită avertismente mai clare și mai proeminente de la companiile care comercializează investiții cu risc ridicat. Anumite stimulente pentru investiții, cum ar fi bonusul de recomandare a unui prieten, vor fi interzise în întregime.

într-o Notă publicat pe 1 august, FCA a finalizat reguli mai stricte pentru a „ajuta la combaterea reclamelor înșelătoare care încurajează investițiile în produse cu risc ridicat”. Încercarea autorității de reglementare de a reduce numărul de oameni care investesc în produse cu risc ridicat se datorează îngrijorărilor că „un număr semnificativ de oameni” nu înțeleg riscurile inerente unui anumit tip de investiție.

Promovările de active cripto, totuși, sunt exceptate de la noile linii directoare. FCA intenționează să elaboreze reguli finale privind promovarea criptomonedelor numai după ce guvernul confirmă că astfel de active intră în sfera de competență a autorității de reglementare.

Cu toate acestea, deoarece lansarea califică și criptomonedele drept un activ cu risc ridicat, este posibil ca regulile viitoare să se potrivească cu cele prevăzute în anunț. Potrivit FCA:

„Criptomonedele prezintă încă un risc ridicat, așa că oamenii ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii dacă decid să investească în active cripto.

După declarație, anul trecut FCA a intervenit în mult mai multe promoții financiare pentru a preveni vătămările decât înainte. În anul până la sfârșitul lunii iulie 2022, a modificat sau eliminat 4.226 de anunțuri.

Înrudit: Executivul Financial Watchdog din Marea Britanie sugerează importanța colaborării internaționale în reglementarea criptografică

FCA invită să comenteze noile reguli până pe 10 octombrie 2022 și promite să-și confirme proiectul final la începutul anului viitor.

Pe 20 iulie, în Parlamentul Regatului Unit a fost introdusă Legea privind serviciile financiare și piețele. Acesta va reglementa monedele stabile și va extinde Actul bancar din 2009 și Legea privind serviciile financiare (reforma bancară) din 2013 pentru a acoperi „activele de decontare digitală” (DSA), autorizând Trezoreria să reglementeze DSA.