Indiferent dacă ne uităm la intervalul de timp săptămânal sau pe termen mai lung al Ether (ETH), există puține speranțe pentru tauri. Pe lângă performanța negativă de 69% până în prezent, un canal descendent a pus presiune asupra prețului ETH, oferind în același timp rezistență la 1.200 USD.

Indicele prețurilor pe 4 ore Ether/USD. Sursa: TradingView

Incertitudinea de reglementare continuă să afecteze sectorul. De exemplu, Starling, o bancă digitală cu sediul în Marea Britanie, a anunțat pe 22 noiembrie că nu va mai permite clienților să trimită sau să primească bani de la comercianții sau schimburile de active digitale. Banca a descris criptomonedele ca fiind „cu risc ridicat și utilizate intens în scopuri criminale”.

Alte știri îngrijorătoare pentru ecosistemul Ethereum au implicat platforma de finanțare descentralizată (DeFi) AAVE, care a suferit un atac de vânzător în lipsă pe 22 noiembrie cu scopul de a profita de pe urma împrumuturilor negarantate.

Interesant, o exploatare similară a avut loc în aplicația Mango Markets DeFi în octombrie. Deși nu este un atac direct asupra rețelei Ethereum, atacatorul a dezvăluit defecte critice în unele dintre principalele aplicații de creditare descentralizate garantate.

În plus, Hodlnaut, creditor de criptomonede cu sediul în Singapore, se confruntă cu o anchetă a poliției pentru acuzații de înșelăciune și fraudă. Problemele au început pe 8 august după ce firma de creditare a menționat o criză de lichiditate și a suspendat retragerile de pe platformă.

În cele din urmă, pe 22 noiembrie, senatorul Statelor Unite ale Americii Elizabeth Warren a corelat dispariția bursei FTX cu creditele ipotecare subprime din 2008 și acțiunile penny folosite pentru schemele de pompare și descărcare. Warren a spus că prăbușirea FTX ar trebui să fie un „apel de trezire” pentru autoritățile de reglementare pentru a aplica legile privind industria cripto.

De aceea, opțiunile lunare de 1,13 miliarde de dolari ale Ether care expiră pe 25 noiembrie vor pune o presiune mare asupra prețurilor de la tauri, chiar dacă ETH a înregistrat câștiguri de 11% în perioada 22-24 noiembrie.

Majoritatea pariurilor optimiste au fost plasate peste 1400 USD

Rallyul lui Ether spre rezistența de 1650 USD pe 5 noiembrie a dat taurinilor semnalul de a aștepta o continuare a trendului ascendent. Acest lucru devine evident deoarece doar 17% dintre opțiunile de apel pentru 25 noiembrie au fost plasate sub 1400 USD. În consecință, ursii Ether sunt cel mai bine poziționați pentru următoarea expirare lunară a opțiunilor de 1,13 miliarde USD.

Opțiunile Ether adaugă interes deschis pentru 25 noiembrie. Sursa: CoinGlass

O viziune mai amplă folosind raportul call-to-put de 1,44 arată o situație distorsionată cu dobândă deschisă pentru apeluri optimiste de 665 de milioane de dolari, față de 460 de milioane de dolari. Cu toate acestea, cu Ether în prezent oscilând în jurul valorii de 1.200 USD, urșii au o poziție dominantă.

De exemplu, dacă prețul Ether se menține sub 1.250 USD la 8:00 am UTC pe 25 noiembrie, doar 40 milioane USD din aceste opțiuni de apel vor fi disponibile. Această diferență apare deoarece dreptul de a cumpăra Ether la 1.250 USD sau 1.500 USD este inutil dacă se tranzacționează sub acel nivel la expirare.

Urșii ar putea obține un profit de 215 milioane de dolari

Mai jos sunt cele patru scenarii cele mai probabile bazate pe acțiunea curentă a prețurilor. Numărul de contracte de opțiune disponibile pe 25 noiembrie pentru instrumentele call (bull) și put (bear) variază, în funcție de prețul de expirare. Dezechilibrul în favoarea fiecărei părți constituie beneficiul teoretic:

  • Între 1.050 USD și 1.150 USD: 800 de apeluri față de 20.200 de opțiuni de vânzare. Rezultatul net îi favorizează pe urși cu 215 milioane de dolari.
  • Între 1.150 USD și 1.250 USD: 3.300 de apeluri față de 15.100 de opțiuni de vânzare. Rezultatul net favorizează pariurile la urs de 140 de milioane de dolari.
  • Între 1.250 USD și 1.300 USD: 4.700 de apeluri față de 13.200 de opțiuni de vânzare. Rezultatul net favorizează urșii cu 100 de milioane de dolari.
  • Între 1.300 USD și 1.400 USD: 8.700 de apeluri față de 8.900 de opțiuni de vânzare. Rezultatul net este echilibrat între tauri și ursi.

Această estimare brută ia în considerare opțiunile call utilizate în pariurile urcătoare și opțiunile put exclusiv în tranzacții neutre până la urs. Chiar și așa, această simplificare ignoră strategiile de investiții mai complexe.

Un portofel Bitcoin inactiv de 7 ani ar putea complica lucrurile pentru taurii Ether

Taurii Ether trebuie să împingă prețul peste 1.300 de dolari pe 25 noiembrie pentru a atinge rentabilitatea și pentru a evita o posibilă pierdere de 215 milioane de dolari. Cu toate acestea, taurii Ether par să nu aibă noroc, deoarece un portofel Bitcoin legat de hack-ul Mt. Gox din 2014 a mutat 10.000 BTC pe 23 noiembrie.

Ki Young Ju, co-fondatorul companiei de analiză blockchain Cryptoquant, a verificat concluziile, menționând că 0,6% din fonduri au fost trimise la burse și ar putea reprezenta lichiditate din partea vânzării.

Dacă ursii domină expirarea opțiunilor lunare ETH din noiembrie, probabil că aceasta va adăuga putere de foc pentru mai multe pariuri negative. Prin urmare, în momentul de față, nu există nicio indicație că taurii pot întoarce lucrurile și pot evita presiunea triunghiului descendent de două săptămâni.

Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.