Adrienne Harris, superintendent al Departamentului de Servicii Financiare din New York, a spus că închiderea Signature Bank, prietenoasă cu criptomonede, în martie, nu a avut nimic de-a face cu expunerea la activele digitale.

Potrivit unui raport din 5 aprilie din The Wall Street Journal, Harris făcut remarci la conferința Chainalysis Links din New York City. Se pare că el a descris evenimentele care au condus la falimentul Signature ca o „funky run on the bank”, numind ideea că are vreo legătură cu expunerea la criptomonede „ridică”.

Harris a respins, de asemenea, ideea că guvernul SUA a lucrat activ pentru a limita accesul anumitor industrii la serviciile bancare din SUA, în ceea ce mulți au numit „Operațiunea Choke Point 2.0”. Operațiunea inițială Choke Point, implementată de Departamentul de Justiție al SUA din 2013 până în 2017, a vizat băncile suspectate de a fi expuse unor companii potențial implicate în fraudă sau spălare de bani.

NYDFS a preluat controlul Signature Bank pe 12 martie, susținând că protejează economia SUA de „riscul de sistem”. Banca a fost cel mai recent eșec după prăbușirea Silvergate Bank și a Silicon Valley Bank, prietenoasă cu criptomonede.

Legate de: Tether „reiterează fără echivoc” că nu are nicio expunere la Signature Bank

Fostul membru al Camerei și membru al consiliului de administrație Signature, Barney Frank, a spus că nu a existat nicio problemă cu solvabilitatea băncii la momentul confiscării, sugerând că autoritățile de reglementare transmit „un mesaj foarte puternic împotriva criptomonedelor. Unii parlamentari, inclusiv senatorul din Colorado, Michael Bennet, au declarat că Signature nu a reușit să ia decizii „prudențiale” atunci când a colaborat cu firme de criptomonede.

Revistă: Monede instabile: decuplări, alergări bancare și alte riscuri se profilează