Lisa Cameron, membră a Parlamentului Marii Britanii din 2015, poate că nu a folosit Bitcoin Lightning Network în perioada ei de parlamentar, dar își petrece mult timp în funcție concentrându-se pe activele digitale.

Vorbind cu Cointelegraph la conferința Consensus 2023 din Austin, Texas, pe 28 aprilie, Cameron a spus că a început pentru prima dată să pledeze pentru politici legate de cripto în guvernul Regatului Unit, după ce unul dintre alegătorii săi a fost victima unei smulgeri de covoare. De atunci, parlamentarul a continuat să prezideze Grupul Crypto and Digital Assets al țării și a lucrat cu prim-ministrul Rishi Sunak, al cărui scop este să facă din Marea Britanie un „centru global pentru tehnologia cripto-activelor”.

„Sunt un susținător al implementării reglementărilor care maximizează potențialul sectorului și, în același timp, protejează consumatorii”, a spus Cameron.

Potrivit lui Cameron, consecințele prăbușirii pieței cripto din 2022 au oferit Regatului Unit o oportunitate de a „să se ridice și să observe” potențialii actori răi din spațiu. Autoritățile de reglementare au anunțat deja consecințe grave pentru anumite afaceri cripto care nu respectă cerințele în serviciile de publicitate pentru clienții din Marea Britanie.

Deși mulți legiuitori și autorități de reglementare din guvernul SUA par să vadă criptomoneda ca o problemă de polarizare, de exemplu „armata anti-cripto” a senatorului Elizabeth Warren, Cameron a sugerat că, pe de altă parte, activele digitale păreau a fi o problemă mai puțin partizană. Deputatul a făcut ecou poziția lui Sunak de a face din Marea Britanie un hub global pentru criptomonede, spunând că a văzut parlamentari din mai multe partide lucrând în acest scop.

„Cred că, în ansamblu, vine dintr-o bază interpartitică de a dori să depășim obstacolele, să ne asigurăm că avem îndrumarea de care avem nevoie și reglementările care să ne mențină terenul.”

Legate de: Observatorul financiar din Marea Britanie pentru industria criptografică: „Hai să lucrăm împreună”

Cameron a adăugat că „nu a investit personal” în nicio criptomonedă din cauza unor conflicte de interese percepute care i-ar putea afecta obiectivitatea în ceea ce privește legislația. Cu toate acestea, el a adăugat că există un sistem care le-a permis parlamentarilor britanici să dețină active digitale.

„Vor fi foarte puțini oameni în următorii zece ani care să nu aibă vreo miză în acest sector”, a spus Cameron. „Cred că membrii parlamentului nu sunt imuni la ceea ce se întâmplă în lumea reală”.

Reglementarea activelor digitale în Regatul Unit este parțial supravegheată de Autoritatea de Conduită Financiară a țării, al cărei scop este să se asigure că companiile de criptomonede respectă cerințele de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului. Guvernul Regatului Unit a promovat, de asemenea, Legea privind serviciile financiare și piețele, o legislație care propune reglementarea stablecoins-urilor, precum și sprijinirea „adopției în siguranță a criptomonedelor” în țară.

Revistă: Regulament Crypto: Președintele SEC, Gary Gensler, are ultimul cuvânt?