Propunerea de valoare a Bitcoin (BTC) este pe deplin afișată pe fondul crizei bancare actuale, care nu va „atrage decât mai multe instituții” pe piața BTC în timp, crede CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood.

Wood și-a împărtășit gândurile despre recenta creștere a prețului BTC într-un Bloomberg din 21 martie. interviuafirmând că comportamentul său de preț în timpul crizei „va atrage mai multe instituții”.

„Faptul că Bitcoin s-a mișcat într-un mod foarte diferit față de piețele de valori, în special, a fost destul de instructiv”, a adăugat el.

Interesul instituțional pentru Bitcoin s-ar putea să fi ajuns deja, conform lui Oliver Lynch, CEO al Bittrex, schimbul de criptomonede din Seattle.

Linch a subliniat pe 21 martie interviu pe podcastul The Wolf Of All Streets că multe bănci mari au cumpărat criptomonede ca produs de investiții cu mult înainte de recenta criză bancară:

„Marele punct de discuție al acestei piețe ursare este interesul instituțional pentru criptomonede. Toate băncile mari au acum un birou criptografic substanțial, nu numai pentru tranzacționare, ci și pentru asociații.”

Cu toate acestea, el a remarcat că există încă o divizare între instituțiile financiare tradiționale și companiile cripto, ceea ce a cauzat obstacole în adoptarea instituțională în ultimele luni.

„Din punct de vedere istoric, acești jucători mari au fost principalii factori ai inovației”, a spus el, înainte de a afirma că cele două părți sunt în prezent „blocate într-o rută” și că „marea schimbare” nu va avea loc până când nu vor înceta să lupte pentru superioritate. . .

„Nu este cripto versus Goldman Sachs sau cripto versus instituții. Este o cursă pentru a vedea cine poate face cripto mai bună.”

În ceea ce privește impactul interesului instituțional asupra prețului Bitcoin, Wood a explicat în interviu că prognoza de preț BTC de 1-1,5 milioane USD a ARK Invest pentru 2030 s-a bazat pe o analiză de alocare a BTC a investitorului instituțional, care estimează că majoritatea companiilor alocă între 2,5 milioane% la 6,5% la BTC în portofoliile lor de investiții.

„Acestea sunt tipurile de alocări pe care le-ar fi făcut noilor categorii de active emergente, cum ar fi imobiliare în anii 1970 și capitalizări mici în anii 1980 și 1990”, a adăugat Wood.

Legate de: Bitcoin are o scadență de 28.000 de dolari pentru cumpărare la vedere, dar investitorii instituționali încă vând

ARK Invest estimează că prețul BTC la 1,5 milioane de dolari va fi împins de investitorii instituționali care își alocă între 2,5 și 6,5% din portofoliu BTC. Fântână: ark invest

Linch, pe de altă parte, consideră că adoptarea instituțională „agresivă” va veni atunci când oportunitățile vor fi mai ușor de observat:

„Arătați-le cum se poate face și le poate face bani și vă garantez că nu vor împiedica asta. Vor fi la maxim pentru a profita de această oportunitate.”

Sentimentul pozitiv a înconjurat Bitcoin de când Silvergate Bank s-a prăbușit pe 3 martie și prețul său a crescut cu 20,4% de atunci, în comparație cu o creștere de 7,7% pe piața cripto mai largă în acea perioadă, potrivit CoinGecko. date.

Revistă: Monede instabile: decuplări, alergări bancare și alte riscuri se profilează