Având în vedere impulsul actual pentru reglementarea cripto, industria a răsuflat uşurat pe 13 iulie, când Ripple Labs a obținut o victorie parțială în lupta sa juridică cu Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din Statele Unite, care datează din 2020.

Judecătoarea Analisa Torres de la Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul de Sud din New York a decis că tokenul XRP (XRP) al Ripple nu este o securitate, ci doar în ceea ce privește vânzările programatice pe schimburile de active digitale. Totuși, SEC a obținut și propria victorie, întrucât judecătorul a decis că XRP este o valoare mobiliară atunci când este vândut investitorilor instituționali, deoarece a îndeplinit condițiile stabilite în testul Howey.

Imediat după știri, Ripple a devenit a patra cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră. La câteva ore de la pronunțare, capitalizarea de piață a XRP a crescut cu 21,2 miliarde de dolari pentru a atinge un nou maxim anual de 46,1 miliarde de dolari, împingându-l de pe poziția a șaptea pentru a învinge USD Coin (USDC). ) de la Circle și tokenul BNB (BNB) al lui Binance în proces.

Greii din industrie cred că decizia va ajuta schimburile de criptomonede Coinbase și Binance în procesele lor respective ale SEC. Tyler Winklevoss, directorul executiv al schimbului de criptomonede Gemini, a declarat că decizia „decimează” cazul SEC împotriva Coinbase. Fratele său geamăn, Cameron Winklevoss, a numit hotărârea un „moment definitoriu”, care va îngreuna SEC să revendice autoritatea asupra criptomonedelor. Senatorul Statelor Unite ale Americii Cynthia Lummis a declarat că verdictul întărește cerința imediată ca Congresul să ofere un cadru criptografic cuprinzător care să pună protecția consumatorilor pe primul loc.

Coreea de Sud va cere companiilor să-și dezvăluie deținerile de criptomonede începând cu 2024

Comisia de servicii financiare din Coreea de Sud (FSC) Anunțat un nou proiect de lege care cere tuturor companiilor care emit sau dețin criptomonede precum Bitcoin (BTC) să își dezvăluie deținerile. Noile măsuri urmăresc să îmbunătățească transparența în contabilitate și dezvăluirea activelor cripto în conformitate cu liniile directoare de supraveghere care impun contabilizarea fiecărei tranzacții care implică cripto. Inițiativa urmărește, de asemenea, să revizuiască standardele contabile care impun dezvăluirea tranzacțiilor cu active virtuale.

continua să citești

Primul contract futures Bitcoin debutează în Argentina

Argentina a salutat primul său contract futures Bitcoin pe 13 iulie, la trei luni după ce indicele de bază a fost aprobat de autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din țară, ca parte a unei agende strategice de inovare. Contractul futures Bitcoin se va baza pe prețul BTC cotat de diverși participanți pe piață care oferă perechi de tranzacționare BTC/ARS. Toate tranzacțiile vor fi decontate cu pesos argentinieni, iar comercianții trebuie să facă depozite prin transfer bancar. In conformitate Potrivit presei locale, produsul va fi disponibil inițial doar pentru investitorii instituționali. Nu există un calendar clar pentru momentul în care investitorii de retail pot tranzacționa contracte futures Bitcoin în țară.

continua să citești

Fostul CEO al Celsius Alex Mashinsky a fost arestat și acuzat

Fostul CEO al împrumutătorului de criptomonede Celsius Alex Mashinsky, aflat în faliment, a fost arestat după o anchetă privind prăbușirea companiei. În aceeași zi, SEC arhivat un proces împotriva lui Mashinsky, acuzându-l că a strâns „miliarde de dolari” prin oferte frauduloase și neînregistrate, precum și că a vândut „titluri de active cripto”. Acuzațiile penale au fost similare cu cele de la Commodity Futures Trading Commission, care a anunțat o plângere împotriva lui Celsius și Mashinsky pe 13 iulie. Potrivit comisiei, Celsius ar fi acționat ca un comerciant de grup de mărfuri neînregistrat, în timp ce Mashinsky era o persoană asociată neînregistrată a comerciantului menționat, ambele fiind încălcări ale Legii Bursei de Mărfuri.

continua să citești





Source link