După mai bine de 10 ani de la înființarea Bitcoin (BTC), creatorul său pseudonim Satoshi Nakamoto rămâne un mister. Fiind o figură inspirațională pentru spațiul cripto, Cointelegraph a întrebat pe Twitter ce întrebări i-ar pune lui Nakamoto dacă ar avea șansa să vorbească.

De la întrebarea despre cheile tale private și gândurile despre minerit Bitcoin până la teoriile conspirației despre inteligența artificială care încearcă să preia controlul asupra umanității, membrii comunității au împărtășit cele mai colorate întrebări pentru creatorul Bitcoin.

un utilizator Twitter răspuns că vor avea o conversație cu Nakamoto pe diverse subiecte, de la economie la codificare, până la perspectivele lui despre univers, viață și sănătate. Membrul comunității a spus că „o minte strălucitoare trebuie auzită în orice”.

Alt membru al comunității El a adus Tema de minerit Bitcoin. Utilizatorul Twitter a spus că îl va întreba pe Nakamoto despre gândurile sale despre blockchain-urile alternative care consumă mai puțină energie și dacă le-ar considera ca un înlocuitor fezabil pentru Bitcoin. Între timp, o altă întrebare a cântărit gândurile creatorului BTC cu privire la viziunea sa față de starea actuală. Ei au postat pe Twitter:

Un utilizator a adus în discuție problema recuperării Bitcoin pierdut. Utilizatorul Twitter spus că l-ar întreba pe Nakamoto dacă există vreo modalitate de a recupera toate BTC-urile pierdute. Într-un interviu anterior cu Cointelegraph, Kim Grauer, director la firma de analiză Chainalysis, a declarat că s-au pierdut aproximativ 3,7 milioane de BTC, în valoare de 75 de miliarde de dolari la momentul redactării acestui articol.

Bitcoin este considerat de mulți a fi o acoperire împotriva inflației datorită caracteristicii sale inerente de a fi în aprovizionare limitată. Acesta poate fi motivul pentru care un alt răspuns a ridicat problema înțelegerii de către public a banilor și a penuriei. Potrivit unui membru al comunității, ei cere Nakamoto dacă ar fi anticipat vreodată că masele ar înțelege puțin conceptele financiare și deficitul, sugerând că, dacă oamenii le-ar înțelege, ar fi pe Bitcoin și ar abandona monedele inflaționiste.

Pe măsură ce firul Twitter a primit mai multe răspunsuri, răspunsurile au început să devină mai creative și distopice. un utilizator a scris că l-ar întreba pe Nakamoto dacă sunt o formă de viață cu inteligență artificială care s-a teleportat din viitor pentru a construi o infrastructură de calcul descentralizată și a „prelua controlul asupra umanității”.

Pe lângă acestea, una dintre cele mai frecvente întrebări s-a învârtit în jurul solicitării cheilor private ale fondatorului Bitcoin. La urma urmei, se crede că portofelul lui Nakamoto deține în jur de 1,1 milioane BTC, care valorează 22,5 miliarde dolari la prețul actual al pieței și 77,6 miliarde dolari la valoarea maximă a monedei.

Legate de: 62% dintre portofele nu au vândut Bitcoin timp de un an pe fondul pieței ursoase: date

Unul dintre cele mai proeminente proiecte cripto care a urmat exemplul Bitcoin este platforma de contract inteligent Ethereum. Tokenul său nativ, Ether (ETH), este în prezent a doua cea mai valoroasă criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea pieței. În iulie, Cointelegraph a întrebat comunitatea dacă credeau că ETH are vreo șansă de a depăși BTC. În timp ce unii cred că ETH are potențialul de a prelua conducerea în cripto, alții cred că Bitcoin va fi întotdeauna „rege”.