Bitcoin (BTC) s-a situat sub 17.000 de dolari la deschiderea Wall Street pe 8 decembrie, deoarece dolarul american amenința cu o slăbiciune suplimentară.

Grafic cu lumânare BTC/USD la 1 oră (Bitstamp). Sursa: TradingView

Dolarul scade pe măsură ce acțiunile înregistrează o creștere modestă

Date de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView a arătat BTC/USD practic plat în cele 24 de ore până la momentul scrierii.

Având în vedere lipsa semnalelor macro, analiștii au analizat un potențial colaps al forței dolarului american ca următor catalizator al volatilității pentru activele cripto și activele de risc.

Indicele dolarului american (DXY) părea pregătit să provoace suportul pe mai multe zile, coborând sub 105 de mai multe ori pe zi.

„$DXY este prima dată în cadrul MA de 100 de zile din 21 iunie”, Joe Cariasare, co-gazda podcastului Inside Bitcoin, indicat.

Indicele dolarului american (DXY) Grafic cu lumânare pe o oră. Sursa: TradingView

Comerciantul și analistul Pierre a adăugat că atât DXY, cât și S&P 500 ar putea, totuși, să se tranzacționeze lateral până la intrarea IPC din noiembrie pe 13 decembrie.

Evenimentul, după cum a raportat Cointelegraph, este un declanșator clasic de volatilitate temporară.

„Între timp, atât SPX, cât și DXY continuă să plutească în jurul respectivelor EMA D1 200”, comentează graficul. citit.

„DXY și-a schimbat rezistența până acum, în timp ce SPX este în trendul ascendent D1, un nivel important de apărat. Amândoi par că tot ce vor este să reducă din ce în ce mai mult până la IPC de săptămâna viitoare.”

În BTC/USD, comerciantul popular Daan Crypto Trades se aștepta ca intervalul de tranzacționare să se extindă și să absoarbă lichiditate atât deasupra cât și sub spot.

„$ BTC Într-o gamă foarte strânsă aici, cu tone de maxime și minime neexploatate”, a spus el. zicală urmăritori pe Twitter.

„Cred că toate aceste niveluri vor fi eliminate și mișcarea inițială se va transforma probabil într-un fals doar pentru a reveni și a lua partea cealaltă. Ar fi cu siguranță o mișcare Bitcoin clasică.”

Grafic adnotat BTC/USD. Sursa: Daan Crypto Trades/Twitter

„Faza finală” a pieței ursului Bitcoin?

Alte vânturi modeste au venit de la acțiunile americane în prima oră de tranzacționare pe Wall Street.

Înrudit: „Elevator to Hell” de la GBTC împinge prețul spot Bitcoin aproape de 100% premium

S&P 500 a crescut cu 1% la momentul redactării acestui articol, în timp ce indicele Nasdaq Composite a crescut cu 1,2%. Mișcarea a servit pentru a copia o zi de ușurare în Asia, unde tranzacțiile s-au încheiat cu Hang Seng din Hong Kong cu 3,4% mai mare.

Cu toate acestea, luând în considerare intervale de timp mai lungi, imaginea a rămas ușoară pentru Bitcoin pentru mulți.

Popularul comentator general bizantin a declarat oficial începutul probabil al fazei mai întunecate a pieței urs din 2022.

“Volumul infractorilor este într-o tendință descendentă destul de puternică în acest moment. Piața se micșorează, speculatorii capitulează”, a spus el. a scrisreferindu-se la piețele futures perpetue.

“Probabil intrăm în faza finală a ursului. Dar ultima fază poate dura destul de mult.”

Date de pungă în plus, el a arătat un interes deschis pentru ca futures să continue să scadă.

Graficul cu dobândă deschisă pe futures Bitcoin. Sursa: Coinglass

Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.