Turbulențele recente din sectorul bancar au arătat că Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) pot rezista unei economii instabile, pot depăși alte clase de active și pot performa ca aurul, spune CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, deși un investitor de lungă durată nu este încă. nevândut

Wood a explicat într-un 15 aprilie interviu că rezistența Bitcoin în timpul celei mai recente crize bancare a fost „cel mai notabil” dintre toți indicatorii pe care îi monitorizează firma sa de gestionare a investițiilor axată pe tehnologie.

Bitcoin și Ether acționează acum ca active „fără riscuri” și un „zbor către siguranță” pentru investitori pe fondul incertitudinii macroeconomice, a declarat el:

„Ei vor deranja ordinea mondială tradițională. Ce fac Bitcoin și Ether? Mă refer la faptul că sunt considerate un zbor sigur ca aur, asta este cu adevărat interesant și sugerează o adoptare și o acceptare mult mai largă decât cred că înțeleg majoritatea oamenilor.”

„Am spune că există un zbor către siguranță, condus cu siguranță de activele cripto, și ne spune că lumea se transformă și va continua să se transforme. Nu poți opri inovația”, a adăugat el.

Wood consideră că criptomoneda va deveni în cele din urmă o „chestiune electorală” atunci când sectorul va deveni mai larg acceptat și publicul va putea vedea mai clar tipurile de presiuni de reglementare pe care guvernul SUA le exercită asupra industriei pentru a menține controlul centralizat asupra politicii monetare și monetare.

Nu toată lumea împărtășește sentimentul lui Wood.

Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, cel mai mare fond speculativ din lume după activele gestionate, explicat într-un interviu din 12 aprilie, că Bitcoin nu poate servi drept „monedă eficientă” deoarece este prea volatil și băncile centrale nu o vor adopta:

„Bitcoin nu este un depozit eficient de avere sau un mijloc de schimb, deci nu este o monedă eficientă. Are o volatilitate care nu are legătură practic cu nimic. […] este o alternativă foarte, foarte proastă la aur.”

„Ei pot scoate în afara legii [Bitcoin]. Ei o pot reglementa. Băncile centrale și țările aproape că nu-l doresc oricum”, a spus el, adăugând că atrage atenția „mult disproporționat” față de dimensiunea sa.

Legate de: Bitcoin ar putea depăși toate activele criptografice după criza bancară, explică analistul

Dalio și-a susținut argumentul subliniind că aurul este a treia rezervă ca mărime deținută de băncile centrale, după doar dolarul american și euro.

În ciuda faptului că anterior a descris Bitcoin drept „o mare invenție”, Dalio a explicat recent că dorește în schimb să vadă o monedă „legată de inflație” care să servească pentru a asigura consumatorii puterea de cumpărare.

Revistă: Monede instabile: decuplări, alergări bancare și alte riscuri se profilează