Guvernul chinez a încercat din greu să-i facă pe oameni să creadă că Bitcoin (BTC) și-ar pierde valoarea, dar previziunile lor până în prezent au fost departe de a fi adevărate. Criptomoneda originală a câștigat aproximativ 36% de când guvernul chinez a declarat că va deveni fără valoare în 2022.

Pe fondul pieței urs, China a încercat să profite de o prăbușire masivă a pieței, avertizând investitorii cripto că prețurile Bitcoin „se îndreptau spre zero”.

În iunie 2022, agenția națională de știri chineză, Economic Daily, a emis un avertisment despre Bitcoin pentru a-i asigura pe cetățeni că activul este un „șir digital de coduri” fără valoare.

„În viitor, odată ce încrederea investitorilor se prăbușește sau țările suverane interzic Bitcoin, acesta va reveni la valoarea inițială, care este complet lipsită de valoare”, se spune în articol.

Deși rămâne de văzut dacă Bitcoin ajunge la zero într-o zi, nu și-a pierdut nicio valoare de când guvernul chinez a emis avertismentul. Prin contrast, Bitcoin a crescut semnificativ de când a fost publicat articolul.

In conformitate Potrivit datelor CoinGecko, Bitcoin se tranzacționa la aproximativ 20.000 de dolari când Economic Daily a publicat articolul în iunie 2022. Douăsprezece luni mai târziu, la momentul scrierii, BTC se tranzacționează la 28.852 de dolari, o creștere de aproximativ 36%.

Graficul prețului Bitcoin pe un an. Sursa: CoinGecko

În ciuda faptului că a înregistrat câștiguri notabile, Bitcoin a cunoscut urcușuri și coborâșuri în ultimul an. Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră a scăzut la 15.700 USD în noiembrie 2022. Apoi, în aprilie 2023, Bitcoin a depășit pentru scurt timp pragul prețului de 30.000 USD.

Legate de: Liderul de reglementare din Hong Kong îl configurează ca un important centru criptografic

China a fost una dintre primele țări din lume care a luat măsuri de reglementare împotriva criptomonedelor. În 2017, autoritățile de reglementare chineze au interzis schimburilor de criptomonede să furnizeze servicii în țară. În ciuda interdicției, Bitcoin a continuat să atingă maximele istorice, crescând cu 1.900% pentru a atinge 20.000 de dolari la sfârșitul anului 2017.

În 2021, banca centrală a Chinei a anunțat o nouă interdicție a criptomonedei, unindu-și forțele cu diferite autorități chineze pentru a restrânge activitatea criptomonedelor locale. La doar câteva luni după ce a fost anunțată interdicția, Bitcoin a atins maximul istoric la aproximativ 68.000 USD în noiembrie 2021.

În ciuda „interzicerii” criptomonedelor în 2021, China este încă al doilea cel mai mare miner Bitcoin din lume. De asemenea, se pare că guvernul chinez permite cetățenilor să dețină criptomonede și protejează drepturile investitorilor în criptomonede.

Revistă: Sala Flăcării: Regretele lui Peter McCormack pe Twitter: „Pot simți că sunt un ticălos”