Binance, în cooperare cu agențiile de aplicare a legii, este lansa o campanie de prevenire a înșelătoriilor prin emiterea de alerte direcționate către potențialele victime, potrivit unei postări pe blogul companiei din 3 martie. Proiectul, numit „Campanie comună Anti-Scam”, a fost implementat pentru prima dată în Hong Kong, iar acum compania intenționează să-l extindă în alte jurisdicții.

Potrivit postării companiei, aceasta a colaborat cu Biroul de Crime Tehnologice și de Securitate Cibernetică a Poliției din Hong Kong pentru a crea un „mesaj de avertizare și prevenire a criminalității” care vizează rezidenții din Hong Kong. Ca parte a proiectului pilot, atunci când utilizatorii au încercat să se retragă, au primit mesaje de avertizare care oferă informații despre înșelătoriile obișnuite și sfaturi despre cum să le evite.

Pe parcursul a patru săptămâni, Binance a investigat răspunsurile clienților la mesaje. A constatat că aproximativ 20,4% dintre utilizatori fie au decis să nu se retragă, fie au investigat în continuare pentru a determina dacă tranzacția ar putea fi o înșelătorie.

Avertismentul a oferit statistici cu privire la numărul de escrocherii care au avut loc în Hong Kong în 2001 și a recomandat resurse precum Scameter, Centrul de coordonare Anti-Scam, Cyber ​​​​Defender și Binance Verify. De asemenea, el a instruit utilizatorii că Binance nu îi va suna niciodată direct.

Înrudit: Alertă de înșelătorie: Trezor avertizează utilizatorii despre noul atac de phishing

Binance consideră programul pilot ca un succes și intenționează să colaboreze cu forțele de ordine din alte jurisdicții pentru a crea mesaje de avertizare personalizate pentru clienții din afara Hong Kong-ului.

Inginerie socială și escrocherii de tip phishing au reprezentat probleme recurente pentru utilizatorii de criptomonede. În februarie, escrocii ar fi creat o versiune falsă a site-ului web al convenției ETHDenver, pe care apoi l-au folosit pentru a păcăli utilizatorii să-și dea criptografiile apelând o funcție dintr-un contract rău intenționat. Se crede că cripto în valoare de peste 300.000 USD a fost furat prin înșelătorie. Într-un alt exemplu, un promotor influent de jetoane nefungibile a primit CryptoPunk-uri în valoare de peste 300.000 USD din portofel, când aparent a fost păcălit să interacționeze cu un site de phishing.