Binance a anunțat în mai că va elimina așa-numitele „monede de confidențialitate” precum Monero (XMR), Zcash (ZEC) și altele din mai multe țări, inclusiv Franța, Italia, Spania și Polonia. Decizia a subliniat realitatea că unele companii ar putea trece peste propriile picioare pentru a interzice tehnologia de confidențialitate, chiar și acolo unde este legală, din cauza unei combinații de aversiune la risc și confuzie de conformitate.

Unii utilizatori Monero pledează de mult timp pentru a-și păstra token-urile în afara schimburilor, subliniind că tranzacțiile pe bursă subminează confidențialitatea utilizatorilor, solicitând date de identificare personală. Și totuși, listarea monedelor de confidențialitate pe burse are meritele sale: facilitează adoptarea de noi utilizatori, sporește lichiditatea și ajută la creșterea prețurilor.

Autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene au adoptat recent două cadre juridice criptografice importante: regulile privind piețele în criptomonede și o regulă de călătorie. Aceste mandate necesită colectarea datelor despre utilizatori și informații de identificare pentru destinatarii retragerii. Deși aceste reglementări pot părea împovărătoare, utilizatorii de monede de confidențialitate și schimburile care listează monede de confidențialitate pot, de fapt, să le respecte.

Legate de: Suntem încă supărați pe MetaMask și ConsenSys pentru că ne spionează?

Luați Zcash, de exemplu. Oferă o funcție de trimitere transparentă și o opțiune de a partaja în mod privat cheile de vizualizare în tranzacțiile protejate. Monero oferă o caracteristică cheie de vizualizare similară. Au loc discuții între oficialii UE cu privire la o posibilă interzicere a monedelor de confidențialitate, dar aceasta este încă în faze incipiente.

Reacția excesivă a lui Binance nu este rezultatul unui mandat de reglementare clar, iar acțiunile sale par, de asemenea, inconsecvente intern. S-a eliminat jetonul de guvernare SCRT din Secret, care nu este privat în sine, dar poate fi schimbat cu o monedă privată. În schimb, Litecoin (LTC), care are o funcție de confidențialitate, nu a fost eliminat.

Aceste acțiuni Binance ar putea viza mai puțin cerințele autorităților europene de reglementare și mai mult despre circumstanțele lor unice. De exemplu, Binance este în prezent implicată într-o dispută legală cu Commodity Futures Trading Commission din cauza presupuselor nerespectări a măsurilor impuse împotriva spălării banilor.

Chiar și în țările în care monedele de confidențialitate sunt complet interzise, ​​cum ar fi Emiratele Arabe Unite, utilizatorii experimentați le pot achiziționa prin rețele private virtuale pentru a accesa transferuri peer-to-peer sau schimburi descentralizate. Platforme precum Sideshift.ai pentru Zcash și Bisq pentru Monero servesc drept porți de acces către aceste monede de confidențialitate. În timp ce astfel de metode asigură supraviețuirea monedelor de confidențialitate în timpul perioadelor extinse de interdicții, ele pot întârzia adoptarea în rândul unei baze mai largi de utilizatori care are nevoie de instrumente criptografice de confidențialitate pentru securitatea financiară și pentru exercitarea drepturilor omului.

Industria cripto ar trebui să evite crearea versiunii sale de „Operation Choke Point”, o practică în care guvernul SUA descurajează băncile să facă afaceri cu clienții cripto din cauza presiunilor de reglementare. Schimburile de criptomonede ar trebui să se abțină de la interzicerea monedelor de confidențialitate atunci când nu există nicio obligație legală de a face acest lucru, pentru a nu-și crea propriul blocaj.

Bursele reglementate reușesc să respecte legile SUA împotriva spălării banilor, inclusiv Kraken, care listează Monero, precum și Gemini, care nu numai că listează Zcash, dar le permite clienților să facă tranzacții protejate pe platformă.

Instrumentele de confidențialitate din cripto sunt doar asta: instrumente. Sunt folosite atât de utilizatorii obișnuiți, cât și, în unele cazuri, de actori răi. Dar acest lucru nu înseamnă că instrumentele în sine sunt proaste în mod inerent. La fel ca numerarul sau internetul, aceste instrumente pot fi folosite atât pentru activități legale, cât și pentru activități ilegale. Este important să faceți diferența între instrument și modul în care este utilizat.

Legate de: Infura este de vină pentru încălcarea spiritului criptografic de către MetaMask

Industria criptografică este încă în fazele sale incipiente și este crucial să se stabilească un mediu de reglementare echilibrat care să respecte confidențialitatea utilizatorilor, descurajând și pedecând activitățile ilegale. Reglementările excesiv de restrictive ar putea înăbuși inovația și ar descuraja noii utilizatori să se alăture spațiului cripto.

Confidențialitatea este un drept fundamental al omului și un aspect esențial al ecosistemului criptografic. Autoritățile de reglementare și organizațiile cripto trebuie să colaboreze pentru a crea un mediu de reglementare care respectă și protejează confidențialitatea utilizatorilor, asigurând în același timp conformitatea cu legile și reglementările. Acest lucru va asigura sustenabilitatea și creșterea pe termen lung a industriei cripto.

Binance ar trebui să-și retragă excluderea eronată a monedelor de confidențialitate, să aibă o imagine mai bună asupra cerințelor sale reale de conformitate în țările UE și, chiar mai mult decât atât, să pledeze în mod activ împotriva luării în considerare de către UE a unei viitoare interdicții de confidențialitate. Confidențialitatea va deveni din ce în ce mai importantă în criptomonede, iar Binance și alte schimburi vor rămâne în urmă dacă nu iau în serios monedele și instrumentele de confidențialitate.

J.W. Verret este profesor asociat la Universitatea George Mason, Facultatea de Drept Antonin Scalia. El este un expert contabil cripto-legal și, de asemenea, practică dreptul de valori mobiliare la Lawrence Law LLC. Este membru al Consiliului Consultativ al Consiliului pentru Standarde Financiare de Contabilitate și fost membru al Comitetului Consultativ pentru Investitori SEC. De asemenea, conduce Crypto Freedom Lab, un think tank care luptă pentru schimbarea politicii pentru a păstra libertatea și confidențialitatea dezvoltatorilor și utilizatorilor cripto.

Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie luat drept sfaturi juridice sau de investiții. Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorului și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.





Source link