La o zi după noile limite ale Twitter privind numărul de postări pe care utilizatorii le pot vedea pe baza stării lor verificate, un rival al companiei de social media numit Mastodon a raportat o creștere uriașă a traficului.

conform a Poștă De la creatorul și CEO-ul Mastodon Eugen Rochko, pe 2 iulie baza de utilizatori activi a platformei a crescut, ajungând la cel puțin 110.000.

CEO-ul Mastodon, Eugen Rochko, despre Mastodon.

Mastodon este un rival german al Twitter cu o structură similară cu cea a unui tweet, deși observă că platforma este descentralizată și condusă de utilizatori. Spre deosebire de Twitter, care este centralizat și controlat de o singură entitate, Mastodon rulează printr-o rețea de mii de servere de computere dispersate.

Condus în principal de administratori voluntari care își pun sistemele împreună, și Rochko conștient un mesaj de mulțumire membrilor echipei pentru că „au venit să ajute cu infrastructura, în ciuda faptului că este duminică”.

CEO-ul platformei a postat și mai multe mesaje de la foști utilizatori și dezvoltatori Mastodon, inclusiv o postare care a dat sfat pentru noii utilizatori ai platformei:

„…urmărește cât mai mulți oameni și hashtag-uri. Acesta nu este Twitter; nu există un algoritm și nu vă va umple feedul cu lucruri care crede că vă plac. Trebuie să-l vindeci singur.”

Utilizatorul, care se numește Courtney Heard, a încheiat postarea spunând că odată ce utilizatorii își selectează propriul feed „este mult mai vibrant și mai plin de satisfacții decât a fost Twitter de un an”. În momentul scrierii acestui articol, starea serverului Mastodon raportează 324.000 de utilizatori activi.

Legate de: Știrile false generate de inteligență artificială stârnesc zvonuri despre demisia lui Gary Gensler

Afluxul de activitate pe Mastodon vine după ce Elon Musk, proprietarul și fostul CEO al Twitter, a anunțat că platforma va impune noi limite asupra numărului de postări pe care conturile le pot citi într-o zi.

Conform noilor reguli ale lui Musk, utilizatorii Twitter cu conturi verificate vor putea vedea 10.000 de postări zilnice, în timp ce conturile care sunt noi și neverificate vor ajunge cu 500 sub noile limite.

Musk nu a citat un motiv specific din spatele noilor limitări, deși a scris pe Twitter că platforma „a primit atât de multe jefuiri de date încât a degradat serviciul pentru utilizatorii normali”.

Datele recente au dezvăluit, de asemenea, un număr alarmant de conturi false în multe comunități de pe Twitter.

Revistă: Cât de deștepți investesc în memecoins stupide: plan în 3 puncte pentru succes