Cea mai mare bancă din Rusia, Sber, cunoscută anterior ca Sberbank, continuă să-și dezvolte platforma blockchain integrând-o cu blockchain-ul Ethereum.

Pe 30 noiembrie, Sber oficial Anunțat noi oportunități pentru platforma proprie blockchain, inclusiv suport pentru contracte inteligente și aplicații în rețeaua Ethereum. Acest lucru le-ar permite dezvoltatorilor să mute contracte inteligente și proiecte întregi între blockchain-ul Sber și rețelele blockchain publice, a spus banca.

Ultimele completări ale Sber oferă, de asemenea, integrarea cu software-ul de portofel de criptomonede MetaMask, care este folosit pentru a interfața cu blockchain-ul Ethereum. Integrarea permite utilizatorilor să efectueze operațiuni cu jetoane și contracte inteligente plasate pe platforma blockchain a Sber, notează anunțul.

„Sber Blockchain Lab lucrează îndeaproape cu dezvoltatori terți și cu companii partenere și sunt încântat că comunitatea noastră va putea rula aplicații DeFi pe infrastructura Sber”, a spus șeful laboratorului blockchain, Alexander Nam, menționând că noile caracteristici integrate vor ajuta Sber. pentru a uni dezvoltatorii, corporațiile și instituțiile financiare pentru a explora aplicații practice de afaceri ale blockchain, Web3 și finanțare descentralizată.

După cum s-a raportat anterior, Sberbank a dezvoltat în mod activ produse blockchain în ultimii ani, depunând o cerere la Banca Rusiei pentru a lansa o platformă blockchain pentru monedele sale stabile „Sbercoin” la începutul anului 2021. După ce a primit aprobarea băncii centrale în primăvara anului 2022, Sber a anunțat în cele din urmă prima sa tranzacție în monedă digitală în iunie. Acționarul majoritar al Sber este guvernul rus, cu 50% + 1 pachet.

Anunțul lui Sber a venit la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a cerut o rețea de decontare deschisă bazată pe blockchain. El a criticat monopolul în sistemele globale de plăți financiare și și-a exprimat încrederea că tehnologia bazată pe monede digitale va spori independența băncilor. În același timp, guvernul lui Putin nu permite cetățenilor săi să folosească criptomoneda ca plată, interzicând plățile Bitcoin (BTC) la începutul anului 2020.

Înrudit: Fondatorul Telegram vrea să construiască noi instrumente descentralizate pentru a combate abuzul de putere

La sfârșitul lunii noiembrie, parlamentarii ruși au discutat și despre posibile modificări legale pentru ca guvernul să lanseze un schimb național de criptomonede. Acest efort este susținut atât de Ministerul Finanțelor, cât și de Banca Rusiei, care sunt cunoscute pentru multe dezacorduri atunci când vine vorba de reglementarea pieței locale de criptomonede.