Direcția de aplicare a legii (ED) din India a anunțat vineri că a înghețat conturile financiare ale firmei de servicii financiare Yellow Tune Technologies din Bangalore, dintre care unele erau deținute de bursa criptografică Flipvolt, filiala indiană a Singapore Vauld. Mișcarea este legată de o investigație în curs de spălare a banilor de către companiile de împrumut instant legate de China. Este a doua oară în această săptămână când agenția ia măsuri în sfera cripto în legătură cu acel caz.

portarul financiar Anunțat a înghețat soldurile bancare ale Yellow Tune, soldurile gateway-ului de plată și soldurile de pe schimbul de criptomonede Flipvolt în valoare totală de 3,7 miliarde Rs, sau 46,4 milioane USD, după ce a stabilit că compania era o entitate ființă constituită din doi cetățeni chinezi folosind pseudonime. Potrivit relatărilor jurnalistice, ED a petrecut trei zile căutând locații asociate cu Yellow Tunes.

ED a descoperit 23 de entități care au depus fonduri în portofelele Flipvolt ale lui Yellow Tune, care au fost apoi transferate în afara țării. ED a fost extrem de critic față de gestionarea fondurilor de către Flipvolt. Agenția a spus:

„KYC lax [Know Your Customer] reglementări, controlul de reglementare lax de a permite transferurile către portofelele străine fără a cere niciun motiv/declarație/KYC, lipsa înregistrării tranzacțiilor pe Blockchains pentru a economisi costuri etc., au asigurat că Flipvolt nu poate contabiliza activele cripto lipsă. Nu a depus niciun efort sincer pentru a urmări aceste cripto-active.”

Citând Legea din 2002 privind prevenirea spălării banilor din India, ED a înghețat fonduri în conturile Flipvolt egale cu sumele pe care le-a transferat din portofelele Yellow Tune în portofelele străine „până când schimbul cripto oferă urma completă a fundalului”. ED a numit aceste fonduri „nimic mai mult decât veniturile din infracțiuni derivate din practicile de împrumut de pradă”.

Sechestrarea fondurilor Flipvolt este doar cea mai recentă veste proastă pentru Vauld. Bursa din Singapore și-a redus personalul cu 30% în iunie și a oprit retragerile din conturi la începutul lunii iulie. Mai târziu în aceeași lună, el a căutat protecție de la creditorii săi din Singapore. I s-a dat un moratoriu de trei luni, care este similar cu un faliment din capitolul 11 ​​din SUA.

Înrudit: Organismul de supraveghere financiar din Singapore se opune parteneriatelor Terra și 3AC

La începutul acestei săptămâni, a fost raportat că ED avea conturi înghețate cu fonduri ale schimbului de criptomonede WazirX în valoare de 8,1 milioane de dolari și investiga cel puțin încă nouă schimburi cu legături cu companii de împrumut instant susținute de China. ED a indicat în cea mai recentă declarație că ancheta sa în acest caz este în desfășurare.