Firmele de criptomonede care operează mai multe entități în diferite țări ar trebui să fie supravegheate de un organism de reglementare „local” consolidat pentru a le împiedica să participe la „jocuri” care vizează eludarea autorităților de reglementare, a opinat șeful interimar al autorității de reglementare bancare din SUA.

Michael Hsu, șeful interimar al Controlorului Monedei (OCC) a făcut comentariile într-un document pregătit. observatii pentru conferința din 6 martie a Institutului Internațional al Bancherilor din Washington, DC

OCC este un birou din cadrul Departamentului de Trezorerie care reglementează băncile din SUA și își propune să asigure siguranța sistemului bancar al țării. Are puterea de a permite sau de a interzice băncilor să se implice în activități legate de criptomonede.

În discursul său, Hsu a oferit „lecții utile pentru criptomonede” de la banca tradițională despre cum să mențină încrederea la nivel global.

El a afirmat că, cu excepția cazului în care o firmă cripto este reglementată de o entitate, acele companii care operează în mai multe jurisdicții vor „juca potențial jocuri înșelătoare” prin reglementări de arbitraj și, ulterior, își vor putea „masca adevăratele profiluri de risc”.

„Pentru a fi clar, nu toți jucătorii cripto global vor face asta. Dar nu vom putea ști care jucători sunt de încredere și care nu sunt până când un terț credibil, cum ar fi un supraveghetor consolidat din țara de origine, nu îi va putea supraveghea într-un mod semnificativ.”

„În prezent, nicio platformă cripto nu este supusă supravegherii consolidate. Nici unul”, a adăugat el.

Prăbușirea schimbului criptografic FTX a fost folosit ca exemplu de ce spațiul avea nevoie de un regulator „casnic”. Hsu a comparat schimbul cu Bank of Credit and Commerce International (BCCI), o bancă globală care a fost implicată într-o litanie de crime financiare.

Hsu a spus că „supravegherea fragmentată” a ambelor companii înseamnă că nicio autoritate sau auditor nu ar putea dezvolta o „viziune consolidată și holistică” asupra lor, deoarece acestea funcționează în țări fără un cadru pentru schimbul de informații între autorități.

„Prin aparent fiind pretutindeni și structurând entități în mai multe jurisdicții, acestea nu erau de fapt nicăieri și au putut sustrage o reglementare semnificativă.”

În raționamentul său pentru a apăra o astfel de supraveghere, Hsu a spus că argumentele din cartea albă Bitcoin (BTC) erau „elegante”, dar că criptomonedele „s-au dovedit a fi extraordinar de complicate și complexe”.

El a adăugat că plățile peer-to-peer sunt „practic inexistente” și că criptomonedele au devenit în mare parte o clasă alternativă de active dominată de activitatea de tranzacționare care se bazează pe intermediari pentru a „opera la orice scară”.

„Evenimentele din ultimul an au arătat că încrederea în acești intermediari se poate pierde rapid, un număr mare de oameni poate fi prejudiciat și pot exista efecte secundare în sistemul financiar tradițional.”

Hsu a spus că organismele internaționale care au identificat necesitatea unui „cadru global cuprinzător de reglementare și supraveghere pentru participanții cripto” ar putea lua în considerare lecțiile învățate din cazul BCCI.

Legate de: Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, solicită un „cadru de reglementare robust” pentru activitățile criptografice

Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB), Fondul Monetar Internațional (FMI), Organizația Internațională a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO) și Banca Reglementărilor Internaționale (BRI) au fost organismele pe care Hsu le-a numit în special.

FSB, FMI și BIS lucrează în prezent la documente și recomandări pentru a stabili standarde pentru un cadru global de reglementare cripto.

„Încrederea este un lucru fragil. Este greu să câștigi și ușor să pierzi”, a spus Hsu.

„Coordonarea reglementărilor și colaborarea de supraveghere pot ajuta la atenuarea riscurilor de pierdere a încrederii. Am învățat acest lucru pe calea grea în domeniul bancar. Cred că conține lecții utile pentru criptomonede.”