La doar o zi după lansarea unei noi linii de produse de realitate virtuală (VR), Apple Vision Pro, gigantul tehnologic a confirmat achiziția Mira, un startup de realitate augmentată (AR) care oferă căști hands-free alimentate de smartphone-uri. .

Pe 7 iunie, The Verge raportat Cea mai recentă achiziție a Apple a fost dezvăluită printr-o postare privată pe Instagram distribuită de CEO-ul Mira, Ben Taft, pe care Apple a confirmat-o ulterior ca fiind corectă pentru magazin. Se așteaptă să ajungă pe piață la începutul lui 2024, Apple Vision Pro este cea mai scumpă cască de realitate mixtă, la un preț de 3.499 USD.

În timp ce Vision Pro este plin de inovații orientate către VR personalizat, căștile Mira sunt special concepute pentru aplicații industriale. Cazurile de utilizare curente includ produse chimice, producție de oțel și produse alimentare, minerit și servicii de apărare. Alte implementări notabile includ construirea de căști AR pentru Universal Studios la parcurile tematice Nintendo World.

Ca răspuns la cererea de comentarii a lui The Verge, Apple a declarat:

„Apple cumpără din când în când companii de tehnologie mai mici și, de obicei, nu discutăm despre scopul sau planurile noastre.”

Se pare că Mira a strâns fonduri de 17 milioane de dolari în trecut de la investitori precum Blue Bear Capital și Sequoia, însă investiția Apple pentru achiziția companiei rămâne nedezvăluită.

Potrivit PrivCo dateMira a avut o evaluare după bani în intervalul de la 50 de milioane de dolari până la 100 de milioane de dolari la 29 iulie 2020. În plus, IPqwery confirmă că compania deține 14 brevete și 8 mărci comerciale.

Apple nu a răspuns încă solicitării de comentarii a Cointelegraph.

Legate de: Noile căști Apple ar putea pune o rachetă sub jetoane Metaverse

În timp ce Apple a decis să excludă în mod explicit cuvintele „metavers” sau „realitate virtuală” în timpul lansării Vision Pro, antreprenorii din tehnologie văd potențialul dispozitivului de a accelera adoptarea ecosistemului sub-cripto.

Alături de giganții tehnologici, agențiile guvernamentale au început și ele să experimenteze metaversul. Cel mai recent, orașul chinez Nanjing a lansat platforma de inovare a tehnologiei și aplicațiilor metaverse din China pentru a promova cercetarea și dezvoltarea metaversului în întreaga țară.

Platforma își propune să servească drept centru de resurse pentru eforturile legate de metavers. Alte orașe mari chineze, inclusiv Shanghai, au lansat și diverse inițiative metavers, cu speranța de a genera venituri anuale de 350 de miliarde de yuani (49,6 miliarde de dolari) până în 2025.

Revista: Tornado Cash 2.0: Cursa pentru a construi mixere de monede sigure și legale