Oricât de hyped este, Metaverse rămâne în mare parte nedefinit. Este o provocare să răspunzi la întrebarea „Ce este metaversul?” parțial pentru că definiția sa depinde de cine întrebi. Așa cum este astăzi, „Metaverse” include realitatea virtuală și ceea ce am fi numit anterior „spațiu cibernetic”, inclusiv active digitale precum jetoanele nefungibile (NFT), criptomonede și multe altele.

În graba de a fi adoptatorii timpurii ai tehnologiei metaverse, companiile de-prioritizează managementul riscului. Dar gestionarea riscurilor este la fel de critică în Metaverse ca și în lumea noastră fizică: toate riscurile sunt legate și trebuie gestionate într-un mod conectat. Dacă noii intrați în Metaverse vor să se protejeze împotriva amplorii și costurilor uimitoare ale riscurilor cibernetice, ei trebuie să învețe să identifice aceste riscuri, să monitorizeze continuu amenințările și să ia decizii în cunoștință de cauză pentru un viitor sănătos, pe baza informațiilor obținute din amenințări și atacuri din trecut. . .

Iată trei tipuri de riscuri metaverse care lăresc suprafețele de atac pentru companii.

Riscuri hardware fizice

De la căști la cipuri de calcul foarte eficiente, lumile virtuale au nevoie de hardware pentru a funcționa. Hardware-ul fizic folosit pentru a rula Metaverse poate crea un risc cibernetic propriu.

Pe măsură ce oamenii creează, se extind și se alătură lumile metaversului, potențialul vast și puternic al acestui spațiu virtual creează noi suprafețe de atac pe care actorii răi să le testeze și să le încalce. Setul de hardware multi-sursă necesar pentru a permite intrarea cu succes în această realitate digitală invită amenințări crescute, cum ar fi atacurile de tip man-in-the-middle (MITM), pe care le-am văzut (în viața reală) în bancomate și aplicații mobile.

Legate de: Partea întunecată a metaversului și cum să lupți cu ea

Pentru a asigura securitatea, companiile care intră sau experimentează în Metaverse vor avea mai multe locuri de monitorizat ca parte a strategiei lor de gestionare a riscurilor. Companiile vor trebui să creeze controale de securitate mai avansate și mai cuprinzătoare pentru hardware-ul fizic și gateway-urile digitale, gestionând în același timp conformitatea.

Risc în activele criptomonede

În Metaverse, tranzacționarea cu criptomonede a fost o sursă imensă de risc. În timp ce criptomonedele au început ca o industrie de nișă controlată, condusă de experți care erau foarte preocupați de securitate și confidențialitate, creșterea spațiului cripto a adus cu sine mai multe oportunități de risc.

Un număr tot mai mare de comercianți consumatori, startup-uri și hackeri cresc factorii de risc în tranzacțiile cripto. Crypto-ul a devenit, de asemenea, moneda de facto pentru ransomware; ca urmare, atacurile cibernetice împotriva conturilor cripto sunt în creștere. Numărul tot mai mare de tehnologii metaverse va continua să pună în pericol criptosecuritatea până când companiile vor ajunge din urmă și vor începe să dedice resurse pentru a aborda acest tip de risc.

Urmărirea activității frauduloase și implementarea autentificării puternice pot face o diferență semnificativă împotriva amenințărilor de securitate cibernetică, în special în criptografie. Amenințările apar mai repede ca niciodată, așa că monitorizarea continuă a riscurilor este o necesitate.

Organizațiile pot face doar atât cât utilizatorii individuali, deținătorii de portofel cripto, reprezintă o mare parte a riscului. Înșelătoriile, hackurile și amenințările cu parole vizează vulnerabilități la nivel individual. Oamenii împărtășesc o responsabilitate importantă în efectuarea de due diligence împotriva amenințărilor cripto în metavers.

risc de identitate

Prin design, Metaverse este construit pe anonimat și fluiditate. O realitate digitală, spre deosebire de lumea offline, permite utilizatorilor să-și mascheze identitățile și să-și reinventeze personajele. Avatarurile digitale preiau caracteristici alese de proprietarul lor, iar aceste identități nu sunt reglementate cu atenție, deoarece pe Internet, pseudonimele pot fi schimbate.

Acest lucru deschide oamenii, precum și companiile care operează în teritoriile metaversului, la un risc potențial și mai mare. Având în vedere că inovația se extinde rapid și securitatea o prioritate mai mică, este greu pentru utilizatori și tehnologii din metavers să distingă „băieții buni” de „băieții răi”. Creșterea cererilor de control asupra riscului de identitate în Metaverse provine din incidente care implică nu numai partajarea neintenționată a datelor între jucători umani și avatare automate „copycat” (roboți), ci și presupuse episoade de abuz verbal de la jucător la jucător și chiar sexuale. hărțuire. .

Legate de: 34% dintre jucători doresc să folosească criptomonede în metavers, în ciuda reacțiilor adverse

Implementarea măsurilor de protecție împotriva acestor încălcări ale confidențialității va crește în dificultate doar dacă viitorul ideal al metaversului, o rețea mare interconectată de teritorii metaverse, unde identitățile și activele sunt complet portabile, se va realiza.

Momentan, acea tehnologie nu este încă disponibilă și poate nu va fi niciodată. Dar nu există nicio îndoială că Metaverse se conturează ca o adevărată tehnologie comercială și de consum și un real factor de risc. Și, ca orice spațiu, necesită un management real și proactiv al riscului.

Gaurav Kapoor este co-CEO și co-fondator al MetricStream Solutions & Services, unde este responsabil pentru strategie, marketing, soluții și implicarea clienților. El a ocupat, de asemenea, funcția de CFO al MetricStream până în 2010. Anterior a deținut funcții executive la OpenGrowth și ArcadiaOne și a petrecut câțiva ani în roluri de afaceri, marketing și operațiuni la Citibank în Asia și SUA.

Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie luat drept consiliere juridică sau de investiții. Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorului și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.





Source link