Autoritățile de reglementare a valorilor mobiliare din Montana, Texas și Alabama au depus împreună acțiuni de executare împotriva platformei de tranzacționare a criptomonedei YieldTrust.ai, susținând că „perpetează o schemă Ponzi”.

Potrivit declarațiilor din 4 aprilie ale montanian, jean și alabamanian Autoritățile de reglementare, YieldTrust.ai și proprietarul său român, Stefan Ciopraga, au susținut că aplicația descentralizată (dApp) numită „YieldBot” este „alimentată de inteligență artificială de ultimă generație” și este „capabilă să execute de 70 de ori mai multe tranzacții cu profituri de 25 de ori mai mari. decât ar putea face orice negustor uman.

Autoritățile de reglementare au susținut că YieldTrust nu a oferit „nicio dovadă” investitorilor că botul alimentat de inteligență artificială (AI) există, „cu atât mai puțin că funcționează la nivelul pe care YieldTrust.ai îl susține”.

Autoritatea de reglementare din Montana a declarat în încetarea sa și renunțarea Ordin că YieldBot a fost dezvoltat pentru BNB Smart Chain de la Binance și ar putea interacționa cu programele de miză pentru a genera randamente pentru noii investitori de până la 2,2% pe zi prin:

„[Analyzing] piețele cripto și, în câteva milisecunde, își iau propriile decizii de tranzacționare, alegând în mod autonom dintre sute de metode de tranzacționare și înlănțuindu-le pentru a crea strategii unice, obținând performanțe entuziasmante.”

Cu toate acestea, autoritățile de reglementare de stat au susținut că o firmă independentă care a efectuat un audit al contractului inteligent YieldBot a considerat că acesta este „periculos”, deoarece „echipa de implementare a păstrat suficient control pentru a împiedica utilizatorii să-și retragă activele”.

După cum s-a menționat în declarațiile autorității de reglementare și a subliniat într-un tweet din 4 aprilie al comisarului pentru valori mobiliare din Montana, Troy Downing, escrocii se pare că valorifică hypeul din jurul AI „prin dezvoltarea tactici de înaltă tehnologie pentru a înșela investitorii”.

Un ordin de la autoritatea de reglementare din Montana cere YieldTrust.ai să înceteze și să renunțe la orice activitate din stat și solicită un total de 100.000 USD în penalități, în timp ce Texas State Securities Board emis multiple ordine de încetare și renunțare.

Legate de: Bloomberg dezvăluie inteligența artificială pentru datele financiare, comunitatea răspunde

După ce a fost publicat auditul contractului său inteligent, YieldTrust.ai a anunțat că își va înceta operațiunile, ceea ce pare să fie verificat de lipsa activității de tranzacționare pe baza datelor de la DappRadar.

Activitate pe YieldTrust.ai dApp de la 1 februarie până la 5 aprilie. Fântână: radardapp

Cu toate acestea, ordinele autorităților de reglementare acuză YieldTrust.ai că „strânge capital de la public pentru a acoperi retragerile anterioare ale investitorilor”, care împreună cu promisiunea unor randamente mari sunt semnele distinctive ale unei scheme Ponzi.

YieldTrust.ai de site-ul web a fost deconectat și Twitter-ul său cont eliminat Cointelegraph nu a putut contacta YieldTrust.ai sau Ciopraga pentru comentarii.

AI a devenit mult mai proeminentă, accesibilă și înconjurată de hype de la lansarea chatbot-ului ChatGPT AI pe 30 noiembrie de către compania de cercetare AI OpenAI.

În ciuda inexactității sale uneori, ChatGPT s-a dovedit a fi un instrument puternic, cea mai recentă versiune fiind capabilă să bată ștacheta, SAT-urile și chiar să identifice vulnerabilități în contractele inteligente.

Rezumatul lui Hodler: FTX EU deschide retragerea, Elon Musk cere încetarea AI și Binance News