Republica Insulele Marshall, un stat insular independent situat în Oceanul Pacific, lângă Ecuator, a anunțat că Actul Organizațiilor Autonome Descentralizate din 2022 a devenit oficial lege.

Legea recunoaşte organizațiilor autonome descentralizate și permite persoanelor juridice înregistrate în țară să adopte în mod oficial structurile și instrumentele de guvernare DAO. Guvernul speră că această mișcare va încuraja creșterea entităților descentralizate și a elementelor însoțitoare ale acestora în cadrul statului.

Potrivit anunțului, Legea DAO din 2022 va permite DAO-urilor să se încorporeze ca societăți cu răspundere limitată (LLC), permițându-le să se identifice ca DAO LLC. Legea este, de asemenea, stabilită pentru a permite atât DAO-urilor cu scop profit, cât și DAO-urilor non-profit să se înregistreze, oferind în același timp definiții și reglementări pentru formarea DAO, acorduri și utilizarea contractelor inteligente. În plus, noua lege permite crearea unui fond de investiții pentru guvernul Insulelor Marshall pentru a continua educația și formarea în jurul DAO și integrarea lor în economie.

Ministrul de Finanțe al Republicii Insulele Marshall, Bransen Wase, a împărtășit: „Prin această adoptare a Actului DAO din 2022, Insulele Marshall își angajează instanțele și resursele în lumea înfloritoare a descentralizării și recunoaște locul unic care a descentralizat organizațiile autonome se pot susține nu numai în spațiul blockchain, ci și în economia mai largă.”

Înrudit: Lucrul de la distanță declanșează trecerea la DAO în lumea post-pandemică: sondaj

În februarie, Insulele Marshall au recunoscut oficial DAO ca persoane juridice, permițându-le să se înregistreze și să stabilească operațiuni în țară. Noua lege merge mai departe, permițând entităților să se încorporeze ca SRL-uri DAO și să se identifice ca atare.

În ultimii ani, Insulele Marshall au explorat în mod activ cazuri de utilizare a activelor digitale, iar guvernul a introdus măsuri pentru a crea o criptomonedă bazată pe blockchain, numită Sovereign (SOV).