Plaid este o companie fintech care facilitează comunicarea între aplicațiile de servicii financiare și băncile utilizatorilor și furnizorii de carduri de credit.

În cazul FTX.US, produsele sale permit utilizatorilor să permită clienților FTX.US să-și conecteze conturile bancare la aplicația FTX. Acest lucru ar permite FTX.US să solicite procesarea plăților de către rețeaua ACH.

Într-un Tweet fixat pe 12 noiembrie, Plaid Anunțat a suspendat accesul FTX la produsele Plaid la aproximativ 6:30 am UTC pe 12 noiembrie, ceea ce înseamnă că „FTX nu mai poate prelua nicio informație financiară prin Plaid”.

Într-un Tweet anterior, Plaid spus suspendarea s-a datorat „rapoartelor publice conexe”, deși a remarcat că „în prezent nu există nicio indicație că Plaid a fost folosit ca vector pentru activități frauduloase”.

Pe 12 noiembrie au început utilizatorii de Twitter raportare că FTX.US a încercat să-și acceseze conturile prin Plaid. Rapoartele de până acum sugerează doar că datele utilizatorilor au fost accesate, iar niciun raport de până acum nu sugerează că au fost eliminate fonduri.

Alții i-au avertizat pe alții să-și schimbe imediat parolele contului bancar și să revoce drepturile de acces la Plaid.

Într-o întrebare frecventă, Plaid de asemenea El a sugerat că unele dintre aceste solicitări de acces pot face parte din verificările automate ale informațiilor financiare efectuate de Plaid, care sunt efectuate în mod regulat.

De asemenea, a reiterat că, de când a suspendat accesul, FTX nu a reușit să recupereze nicio informație din conturile lui Plaid.

Furnizorul de tehnologie financiară care permite utilizatorilor FTX.US să-și conecteze conturile bancare la aplicația FTX a suspendat accesul bursei din SUA la produsele sale, invocând „rapoarte publice îngrijorătoare” de activitate frauduloasă.