Industria cripto a înregistrat o reducere de peste 26% a dezvoltatorilor activi săptămânal în ultimele trei luni, pe fondul unei scăderi prelungite a pieței, arată cele mai recente date.

Conform la agregatorul de date Blockchain Artemis, cele patru platforme de contract inteligente: Ethereum, Polkadot, Solana și Cosmos au înregistrat o scădere și mai mare, înregistrând scăderi de 30,5%, 43,6%, 48,4% și, respectiv, 48,9% în activitatea dezvoltatorilor. ultimele trei luni.

Sursa: Artemis

Interesant, protocolul de stocare a datelor descentralizat Interplanetary File System (IPFS) și rețeaua blockchain Internet Computer au fost printre puținele platforme de contracte inteligente care au înregistrat o creștere în această perioadă, cu creșteri de 206,6% și, respectiv, 21,7%.

Dezvoltatorii blockchain sunt în primul rând responsabili pentru proiectarea arhitecturii blockchain, întreținerea și actualizarea infrastructurii și crearea de contracte inteligente care alimentează aplicațiile descentralizate.

Activitatea dezvoltatorilor de blockchain este considerată una dintre cele mai importante măsurători pentru succesul unei platforme de contracte inteligente, deoarece una care nu are dezvoltatori se va lupta probabil să crească.

Cercetătorul cripto și fondatorul Tascha Labs Tascha Che le-a spus celor 173.700 de urmăritori pe Twitter pe 8 septembrie că nu crede că tendința este un motiv de mare îngrijorare, deoarece scăderea a fost atribuită ieșirii „constructorilor de turism” și „investitorilor în turism. “. ” care va permite acum constructorilor legitimi „să aibă pacea și liniștea pentru a face o muncă adevărată”.

Un alt utilizator Twitter, care s-a identificat ca un analist de cercetare Binance, nu a comentat tendința de scădere, dar a spus că activitatea dezvoltatorului va fi o „metrică importantă” pentru considera în următorii câțiva ani datorită „efectului de volant” pe care îl are asupra industriei.

Scăderea activității dezvoltatorilor urmează scăderii pieței criptomonedelor din aprilie până la mijlocul lunii iunie, în care capitalizarea totală a pieței criptomonedei a scăzut de la 2,1 trilioane de dolari la 890 de miliarde de dolari.

Legate de: Ethereum domină printre dezvoltatori, dar concurenții cresc mai repede