Coffeezilla, un YouTuber și cercetător în domeniul criptomonedelor, a dezvăluit că artistul american de artiști marțial mixt Dillon Danis a promovat un proiect NFT fals fără a dezvălui că a primit 1.000 de dolari pentru anunț.

În promoție, Danis a postat pe Twitter o imagine digitală împreună cu adresa URL a unui site care, potrivit Coffeezilla, „vortește literalmente SCAM”. O investigație ulterioară efectuată de Cointelegraph arată că adresa URL a site-ului web a fost nou creată la 1 februarie 2023, un indiciu major. verifica la verificarea credibilitatii proiectelor noi.

Mai mult, întrebările frecvente ale site-ului menționează în mod clar că niciun investitor nu poate obține NFT-urile „Sourz”, o informație crucială care este trecută cu vederea de luptătorul MMA.

Întrebări frecvente SourzNFT subliniind faptul că niciun utilizator nu poate obține NFT-urile. Sursa: sourznft.com (CoffeeZilla)

Un incident similar care o implică pe Kim Kardashian a fost semnalat în iunie 2021 de către Securities and Exchange Commission (SEC) în timp ce aceasta promova criptotokenul EthereumMax (EMAX) celor 330 de milioane de urmăritori pe Instagram. Potrivit SEC, Kardashian a încălcat prevederile anti-publicitate din Securities Act, nereușind să dezvăluie cei 250.000 de dolari pe care i-a primit pentru promovare.

Cu toate acestea, Coffeezilla s-a asigurat că utilizatorii care au căzut pentru înșelătoria proiectului NFT au fost anunțați imediat. Când utilizatorii dau clic pe „Mint Sourz” buton (după cum se arată în captura de ecran de mai sus), aceștia sunt redirecționați către un site web care avertizează împotriva unei posibile escrocherii.

O pagină web care afișează proiecte cripto promovate anterior de luptătorul MMA Dillon Danis. Sursa: sourznft.com (CoffeeZilla)

În timp ce Coffeezilla intenționează să împărtășească mai multe informații despre acest lucru printr-un videoclip de urmărire, incidentul este un memento puternic pentru influenți și investitori către DYOR înainte de a promova sau de a investi într-un proiect.

Legate de: FBI a confiscat 100.000 USD în NFT de la un escroc în urma investigației ZachXBT

Autoritățile japoneze au început să exploreze cazuri de utilizare blockchain pentru a rezolva numeroase probleme tehnologice. Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei, a vorbit recent despre „diversele posibilități de utilizare a Web3” în țară.

Prim-ministrul Fumio Kishida s-a adresat Comisiei pentru buget pe 1 februarie. Sursa: YouTube

„Dacă luați în considerare DAO, oamenii care sunt interesați de aceleași probleme sociale pot forma o nouă comunitate”, a spus Kishida. „NFT-urile pot fi, de asemenea, folosite pentru a diversifica veniturile creatorilor și pentru a menține un public foarte loial.”

În timp ce susținerea numeroaselor celebrități de pe lista A a accelerat boom-ul de jetoane non-fungibile (NFT) din 2021 și 2022, o mână a ajuns să promoveze fanilor proiecte necontrolate doar pentru câștiguri personale. Cu toate acestea, conduita greșită își păstrează popularitatea în 2023, pe măsură ce piețele se angajează într-o redresare.