Prețul XRP a înregistrat o creștere puternică față de Bitcoin (BTC) din cauza optimismului continuu cu privire la o posibilă înțelegere între Ripple, o companie de plăți blockchain cu sediul în San Francisco, și Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (SEQ).

Zvonuri de lichidare Fuel XRP Preț Boom

Pe 23 septembrie, perechea XRP/BTC a crescut la 0,00002877, cel mai bun nivel din ultimele 13 luni, de la 0,00002132, o creștere a prețului de 35% față de Bitcoin într-o singură zi. Între timp, în același interval de timp, XRP a crescut cu până la 42% față de dolarul american.

Graficul prețului zilnic XRP/BTC și XRP/USD. Sursa: TradingView

Sări mari de preț pe piața XRP au început să apară după ce Ripple și SEC au depus moțiuni pentru un proces sumar cu tribunalul pe 12 septembrie cu privire la lupta lor juridică în desfășurare pentru acuzațiile conform cărora Ripple ar fi comis fraudă cu valorile mobiliare.

Cu alte cuvinte, Ripple și SEC au convenit că instanța ar trebui să folosească dovezile disponibile pentru a ajunge la un verdict dacă compania blockchain a strâns fonduri ilegal prin vânzarea XRP până în decembrie 2022 pentru a evita un proces.

Prețul XRP a crescut cu aproximativ 75% și, respectiv, 60% față de Bitcoin și, respectiv, dolarului, de la depunerea în instanță a lui Ripple, alimentat de optimismul privind o posibilă victorie pentru Ripple.

Cumpărarea a fost accelerată și mai mult după ce CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a sugerat același lucru în recentul său interviu cu Fox Business pe 22 septembrie.

Garlinghouse:

„Oamenii realizează că SEC își depășește cu adevărat limitele și nu respectă adevărata supunere față de lege în căutarea unui rezultat. […] SEC și-a pierdut drumul.”

Rechini și balene XRP cumpără din 2020

Creșterea prețului vine și pe fondul acumulării constante de jetoane XRP de către investitorii bogați începând cu luna mai.

Procentul de entități care dețin între 1 milion și 10 milioane de jetoane XRP, cunoscute sub numele de rechini și balene, a crescut în ansamblu la 6,35% la 23 septembrie 2022, de la 5,43% la 31 decembrie 2020. conform la datele de la Santiment, care spuneau:

„Adresele active de rechini și balene care dețin XRP de la 1 milion până la 10 milioane de dolari au fost într-un model de acumulare de la sfârșitul anului 2020.”

Adrese XRP active pentru rechini și balene. Sursa: Sentiment

Între timp, în perioada dată, entitățile care dețin peste 10 milioane de jetoane XRP au atins un minim istoric de 70,75% din oferta actuală.

Durerea înainte?

Se pare că comercianții au cumpărat zgomotul înainte de Ripple vs. SEC. Dar, deși rămâne de văzut dacă acest lucru va deveni „vânzarea știrilor”, pe baza rezultatului bug-ului, tehnicile XRP sugerează o posibilă corecție.

În special, XRP a devenit deja un activ supracumpărat față de Bitcoin și dolarul.

Înrudit: Total Crypto Market Cap arată putere chiar și după creșterea ratei Fed și Melt

Indicele de putere relativă (RSI) pentru XRP/BTC a ajuns la aproape 85 pe 23 septembrie, cu mult peste pragul de supracumpărare de 70 care precede în mod normal o corecție sau o consolidare puternică a prețurilor.

XRP/BTC s-a corectat deja cu aproape 10% de la maximul din 13 luni, așa cum se arată în graficul de mai jos. Perechea testează acum 0,00002601 ca suport pe termen scurt, care, dacă este defalcat mai scăzut, ar putea testa 0,00002079 ca principală țintă de scădere sau o scădere cu 20% față de nivelurile actuale până la sfârșitul anului.

Graficul prețului zilnic XRP/BTC. Sursa: TradingView

Între timp, XRP vede o corecție puternică similară față de dolar după ce a intersectat calea cu rezistența de tendință descendentă pe mai multe luni, așa cum se arată mai jos.

Graficul prețului pe trei zile XRP/USD. Sursa: TradingView

O retragere prelungită de la rezistența liniei de tendință ar putea vedea XRP să își testeze suportul pe termen scurt pentru linia de tendință orizontală ca următoarea sa țintă descendentă. Cu alte cuvinte, perechea XRP/USD ar putea scădea la 0,31 USD până la sfârșitul anului 2022, cu aproape 40% mai mică decât prețul din 23 septembrie.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului și nu reflectă neapărat opiniile Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să faci propriile cercetări atunci când iei o decizie.