Arthur Madrid, co-fondator și CEO al proiectului metaverse The Sandbox, a căzut victima unui hack al contului de Twitter pe 26 mai, potrivit unei postări din Madrid care se pare că a fost făcută după ce a recuperat contul. Atacatorul ar fi folosit contul de la Madrid pentru a promova o înșelătorie falsă de tip phishing de tip „airdrop”.

În postarea de la Madrid, el i-a avertizat pe utilizatorii Sandbox să „nu faceți niciodată clic pe niciun link care promovează Airdrop sau URL-uri și care arată ca SCAMMY și să nu folosească 100% propriul nostru URL/nume de domeniu unic: http:// sandbox.game”.

Cu patru ore înainte de postarea de la Madrid, contul oficial de Twitter al The Sandbox a avertizat, de asemenea, că un escroc a preluat controlul asupra contului și promovează „o legătură înșelătorie/phishing pentru un airdrop fals de jetoane SAND”.

Postarea includea o captură de ecran a presupusei postări frauduloase, care făcea publicitate pentru un airdrop cu simbol SAND și încuraja utilizatorii să „verifice eligibilitatea și să revendice pe site”, trimițând utilizatorii către un site web cu o adresă URL diferită de cea oficială.

Echipa Sandbox a declarat că „lucrează să închidă site-ul și să-l repare cât mai curând posibil”.

Începând cu ora 20:26 UTC, site-ul presupus de înșelătorie pare să fi fost eliminat, deoarece acum produce o eroare 404.

Legate de: Șase instrumente folosite de hackeri pentru a fura criptomonede: cum să protejați portofelele

Atacurile de phishing au devenit o problemă frecventă în comunitatea cripto. Pe 19 mai, s-a descoperit că un serviciu de înșelătorie numit „Inferno Drainer” funcționează pe Telegram, recrutând creatori de site-uri web pentru a crea sute de aceste site-uri de înșelătorie de tip phishing. Când a fost descoperit, ar fi furat aproape 6 milioane de dolari de la utilizatori.

Pe 15 aprilie, firma de securitate cibernetică Kaspersky a raportat că aceste tipuri de atacuri au crescut cu 40% în 2022 față de anul precedent.