CEO-ul gigantului cardurilor de credit Visa rămâne încrezător că soluțiile bazate pe blockchain pot fi integrate în serviciile și ofertele sale pentru a alimenta următoarea generație de plăți.

vorbind într-o apel La adunarea anuală a acționarilor Visa din 24 ianuarie, CEO-ul în exercițiu Al Kelly, care va demisiona oficial pe 1 februarie, a împărtășit pe scurt planurile companiei pentru monedele digitale ale băncii centrale (CBDC) și monedele stabile private.

Potrivit unui 24 ianuarie raport din San Francisco Business Times, Kelly a spus:

„Este foarte devreme, dar continuăm să credem că monedele stabile și monedele digitale ale Băncii Centrale au potențialul de a juca un rol semnificativ în spațiul plăților și avem o serie de inițiative în desfășurare.”

„Am avut o cantitate imaterială de investiții în fonduri și companii cripto, în timp ce căutăm să investim în ecosistemul de plăți”, a explicat CEO-ul ieșit.

Kelly a confirmat, de asemenea, că bilanțul Visa nu a fost afectat de unele dintre „eșecurile de profil înalt” care au zguduit spațiul criptomonedei în 2022:

„Nu am avut pierderi de credit legate de aceste eșecuri […] În tot ceea ce facem, vă rugăm să știți că suntem extrem de concentrați pe menținerea integrității sistemului de plată Visa și a sistemului de plată în ansamblu și, bineînțeles, a reputației mărcii noastre ca sinonim cu încredere.”

De-a lungul anilor, Visa a lucrat la o serie de inițiative legate de criptomonede.

Echipa sa de cercetare a început să lucreze la un proiect de interoperabilitate blockchain în septembrie 2021, numit inițiativa Universal Payment Channel (UPC), proiectul a fost conceput pentru a stabili o „rețea de rețele” prin care CBDC-urile și monedele stabile private să treacă prin diverse canale de plată.

Cu toate acestea, Visa nu a furnizat o actualizare cu privire la UPC de peste 12 luni.

Cel mai recent, gigantul plăților a anunțat pe 20 decembrie 2022 că elaborează un plan pentru a permite plata automată a facturilor din portofelul Ethereum al unui utilizator.

Visa a lansat, de asemenea, mai multe carduri de debit cu criptomonede cu „taxă zero”, inclusiv un acord încheiat acum cu FTX și un parteneriat cu Blockchain.com pe 26 octombrie 2022, care este încă în vigoare.

Un eșantion de card de debit Visa-FTX înainte ca Visa să rezilieze definitiv acordul de parteneriat. Font: Yahoo Finance.

În timp ce anuitatea pentru viză 2022 raport Include doar date până la 30 septembrie, cu aproximativ cinci săptămâni înainte de prăbușirea FTX; Mai multe informații pot fi dezvăluite în veniturile Visa din trimestrul I 2023 apel este 26 ianuarie

Legate de: Bitcoin Lightning Network vs Visa și Mastercard: Cum se compară?

Președintele Visa, Ryan McInerney, îl va înlocui oficial pe Al Kelly ca CEO pe 1 februarie, în timp ce Kelly va rămâne la bord ca CEO.

McInerney pare să fie la fel de optimist, dacă nu mai mult, în ceea ce privește soluțiile de plată bazate pe blockchain.

într-o interviu Cu Fortune în noiembrie 2022, McInerney a spus că Visa are încă „14 trilioane de dolari în numerar cheltuiți de consumatori care pot trece la digital” și că continuă să exploreze unde pot fi cel mai bine valorificate plățile cripto.